ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – Στην αφετηρία η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Ιωαννιτών

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς προχωρούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συνεργασία του προέδρου της Βουλής, οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου – Την ερχόμενη Πέμπτη στα Γιάννενα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αθ. Κοντογεώργη

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς φαίνεται πως είναι αποφασισμένη η Κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών.
Ήδη πριν λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε δεχθείς το γραφείο του τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο έγινε συζήτηση για το εν λόγω στρατόπεδο.
Μάλιστα τότε σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής αναφέρονταν και τα εξής: «Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του Υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του Δήμαρχου, κ. Θ. Μπέγκα».
Οι εξελίξεις λοιπόν προχώρησαν και με νέο δελτίο τύπου του γραφείου του κ. Τασούλα, έγινε την Παρασκευή γνωστό πως δόθηκε το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο, παρουσία των κ.κ. Τασούλα, Μπέγκα και των Υφυπουργών Κεφαλογιάννη και Κοντογεώργη
Πιο αναλυτικά, με θέμα την εκκίνηση της επίσημης διαδικασίας παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ι. Κεφαλογιάννη, καθώς και με τoν Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αθ. Κοντογεώργη, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θ Μπέγκα και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Ι. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε και επισημοποίησε ως αρμόδιος καθ’ ύλην Υπουργός την αντίστοιχη εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννιτών του στρατοπέδου Βελισσαρίου και την κατάρτιση, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) της μελέτης συνολικής του αξιοποίησης βάσει της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας και των νομίμων δικαιωμάτων των δύο μερών.
Τέλος, όπως γίνεται γνωστό από το γραφείο Τύπου του Προέδρου της Βουλής, συμφωνήθηκε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας θα συζητηθούν την Πέμπτη 23 Μαΐου, στα Γιάννινα, κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Αθ. Κοντογεώργη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΠΑΣ