ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ – «Ζητούμενο η ισόρροπη ανάπτυξη»

Τη βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για κοινή στόχευση και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

 

Τη βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για κοινή στόχευση και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.
Ο κ. Κοντογεώργης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων στο γραφείο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη, υπογράμμισε: «Κυβέρνηση, Περιφέρεια, 1ου Βαθμού Αυτοδιοίκηση -Δήμοι, πρέπει να είμαστε, “ένα χέρι”, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα, ειδικά στην περιοχή σας, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και ζητούμενο είναι η ισόρροπη ανάπτυξη».
Παράλληλα, ο υφυπουργός, σημείωσε πως είχε την ευκαιρία στις περιοχές τις οποίες επισκέφτηκε, όπως την Κόνιτσα και το Μέτσοβο, να διαπιστώσει πως η Ήπειρος είναι ένας τόπος με πολλές δυνατότητες, σημαντική προοπτική ανάπτυξης και τόνισε ότι σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση μπορεί να δοθεί ώθηση στην κάθε περιοχή μέσα από τις υποδομές, την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τον θεματικό τουρισμό, παρεμβάσεις, δράσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα διάφορα ζητήματα, όπως το δημογραφικό και η απομόνωση.
Τέλος, επανέλαβε ότι σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με συγκεκριμένες δράσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα σοβαρά, όπως το δημογραφικό και η απομόνωση ενώ ώθηση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας αλλά και στον τουρισμό.
Η επίσκεψη στην Κόνιτσα
Ακόμη, το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, τον βουλευτή της Ν.Δ. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση, συνοδευόμενους από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σεραφείμ Λιάπη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Σπανός, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους υφυπουργούς αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κόνιτσας και ζήτησε την παρέμβαση και συνδρομή τους για την επίλυσή τους και για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον, σημειώνοντας πως η συνεργασία της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση των ακριτικών περιοχών είναι απαραίτητη.
Ο υφυπουργός και η υφυπουργός τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συντονισμένων ενεργειών για την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής με προτεραιοποίηση την ενίσχυση των προσβάσεων, των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.
Βασίλης Λούπας