ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η «ΨΑΛΙΔΑ»

Το δεύτερο μέρος του γκάλοπ των… γκάλοπ, παρουσίασε η δημόσια τηλεόραση, συγκεντρώνοντας τις δημοσκοπήσεις από όλες (οκτώ τον αριθμό) τις εταιρείες, για τις επερχόμενες εκλογές και βγάζοντας τον μέσο όρο των ποσοστών των κομμάτων, αλλά και των αναποφάσιστων.
Έτσι, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 4,4 μονάδες: 29% η ΝΔ έναντι 24,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Μονοψήφιο είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ (9,5%), ενώ στο 15,1% είναι η “γκρίζα ζώνη”, που περιλαμβάνει άκυρο – λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ.
Συγκεκριμένα, τα κόμματα στη συνολική δημοσκόπηση λαμβάνουν: ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 24,6%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,5%, ΚΚΕ 5,8%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 3,7%, Έλληνες 3,4%, Λοιποί 4,9% και η Γκρίζα Ζώνη είναι στο 15,1% και περιλαμβάνει τις απαντήσεις: άκυρο – λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, “Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ”.
Και για όσους δεν ασχολούνται ίσως και τόσο με την πολιτική να σημειώσουμε εδώ πως ένα μεγάλο μέρος των εκλογικών αναμετρήσεων κρίνεται πάντα από το τι θα πει στο τέλος, δηλαδή στην κάλπη, αυτό το 15,1% της Γκρίζας Ζώνης!
(A.)