Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Τη ματαίωση του διαγωνισμού για το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας, προϋπολογισμού 515 εκ. ευρώ, με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας και των διαβατηρίων ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ως αιτιολογία στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται η απόφαση για τον διπλασιασμό της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων, η οποία – σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο – μείωσε την αξία του διαγωνισμού κατά τουλάχιστον 56,544 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού συζητιέται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων, οι ενστάσεις από τους συμμετέχοντες έδειχναν να μην έχουν τέλος. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό.
Σημειώνεται ότι οι νέες ταυτότητες  θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με έγχρωμη φωτογραφία του προσώπου με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ θα ενσωματώνουν την ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές με το Δημόσιο, αλλά και ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και βιομετρικά στοιχεία. Παράλληλα θα κάνουν πράξη τον ένα και μοναδικό αριθμό που θα έχει ο κάθε πολίτης.
(A.)