ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΥΡΙΣΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!

Μια «μαύρη» ημέρα για ολόκληρο τον πλανήτη και κυρίως για την Ευρώπη ήταν η χθεσινή.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά την απόφαση Πούτιν να δώσει εντολή στα ρωσικά στρατεύματα να προχωρήσουν εντός ουκρανικού εδάφους.

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Ωστόσο σε αυτή την χθεσινή «μαύρη» ημέρα που έκανε όλο τον πλανήτη να μυρίζει… μπαρούτι, υπάρχουν και άλλες τραγικές συνέπειες που θα φανούν άμεσα ή έμμεσα. Έτσι, είναι βέβαιο πως μέσα από αυτή την αντιπαράθεσης Ουκρανίας – Ρωσίας, θα επηρεαστούν άμεσα από την κρίση, οι τιμές σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί να εκτινάσσονται στα ύψη!

Η κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εντυπωσιακή άνοδο των τιμών των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο, τιμών που ήδη βρίσκονται κοντά στα υψηλότερά τους, κάτι που έχει να παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, προειδοποιούν οι ειδικοί. Οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, το 19% των παγκόσμιων προμηθευτών καλαμποκιού και το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου. Οι συνέπειες για όλο τον κόσμο θα είναι πολλές, εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου, του Βλ. Πούτιν…

[Β.Λ.]