«ΦΡΕΝΟ» ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Πωλούσαν από αθλητικά παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη και κοσμήματα χωρίς καν να έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία. Έκαναν το βήμα… παραπάνω.

Την ώρα που η πολιτεία προσπαθεί να εφαρμόσει την ηλεκτρονική και χωρίς γραφειοκρατία σύσταση επιχείρησης αυτοί το πήγαν στο… τέρμα: πωλήσεις χωρίς καν να υπάρχει επαγγελματικό ΑΦΜ.
Φυσικά, ο κατάλογος είχε και τις πωλήσεις χωρίς παραστατικά. Ο δε συνολικός λογαριασμός της φοροδιαφυγής έφτασε στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει εξ’ ολοκλήρου από επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου, Ο δε κατάλογος των υποθέσεων, εντυπωσιακός.
Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους με δύο τρόπους, είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, είτε ακόμη και μέσω της διάθεσης εμπορευμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη εργασιών στο φορολογικό Μητρώο,
Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων που ανακοινώθηκαν και μια ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα στα Ιωάννινα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου ειδών διατροφής, κατά το έτος 2018, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 140.000 ευρώ.
(A.)