ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»

Με τις αυξημένες τιμές των τροφίμων να συνεχίζουν να προβληματίζουν τους καταναλωτές, στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης ενόψει Πάσχα βρίσκονται τα προϊόντα που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι.
Αρνί, κατσίκι αλλά και το τσουρέκι, προϊόν επίσης με αυξημένη εποχική ζήτηση, είναι εκείνα για τα οποία αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου οι τιμές να συγκρατηθούν.
Έτσι, το «καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, αναμένεται να εφαρμοστεί από την προσεχή εβδομάδα, περιλαμβάνοντας προϊόντα που γεμίζουν το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών και τα οποία θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον «καλάθι του νοικοκυριού».
Στο «καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ ωστόσο, σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί το τσουρέκι καθώς και το πασχαλινό αβγό. Από τις πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αρτοποιών εμφανίζονται αντίθετοι στο να ενταχθεί το τσουρέκι στο «καλάθι» του σούπερ μάρκετ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα εποχικό προϊόν…
(A.)