ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΛΛΑ…

Σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τα δεδομένα για την πόλη σε συγκεκριμένους τομείς, γίνονται εδώ και αρκετούς μήνες από την παρούσα Δημοτική Αρχή, έργα που άλλα είναι εντελώς νέα και άλλα αποτελούν μια συνέχεια των έργων που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Φυσικά και είμαστε υπέρ και έχουμε πολλές φορές συμβάλει στην ανάδειξη σημαντικών έργων, ειδικά όσων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Όμως τη στιγμή που γίνονται αυτά τα έργα στην πόλη – αρκετά εκ των οποίων στο κέντρο των Ιωαννίνων – δυστυχώς μικρές και ασήμαντες για κάποιους παρεμβάσεις, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών που λίγο πιο πάνω αναφέραμε.

Για παράδειγμα, για πάνω από δέκα ημέρες, κάτοικοι της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, έχουν πάρει στο Εργοτάξιο τηλέφωνο για την αλλαγή μιας καμένης λάμπας (παραθέτουμε και τη σχετική φωτογραφία).

Τα συνεργεία του Δήμου ουδέποτε ασχολήθηκαν αυτό το διάστημα με την αντικατάσταση μιας καμένης λάμπας σε δημόσιο δρόμο και τη Δευτέρα που τελικά αποφάσισαν να φτάσουν στο κέντρο για την αντικατάστασή της, είπαν πως το γερανοφόρο όχημα δεν μπορούσε να εισέλθει στον στενό δρόμο της Χρυσοστόμου Σμύρνης. Και έτσι αποχώρησαν… (καλύτερα να μην σχολιάσουμε τη δικαιολογία που επικαλέστηκαν για τη μη είσοδο του οχήματος στον δρόμο).

Το πρόβλημα λοιπόν παραμένει, όπως είμαστε βέβαιοι, ότι καμένες λάμπες υπάρχουν και σε άλλα σημεία του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών. Και τέτοια ζητήματα επιλύονται όταν οι ίδιοι οι υπάλληλοι δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση και επεμβαίνουν άμεσα.

Μείζον ζήτημα λοιπόν η βελτίωση της καθημερινότητας για τα αυτονόητα και… ας ελπίσουμε πως δεν χρειάζεται και δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που για δέκα ημέρες ή και παραπάνω δεν μπορεί να παρέμβει μια υπηρεσία του Δήμου, οι κάτοικοι να πρέπει να απευθύνονται στα τοπικά ΜΜΕ, για την επίλυση του προβλήματός τους.

(Β.Λ.)