ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τέθηκαν στο επίκεντρο ειδικού πάνελ, στο πλαίσιο του Fin Forum 2023.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε ότι όλοι θα αρχίσουν – ή έχουν ήδη αρχίσει – να βλέπουν έργα, τα οποία τους αφορούν. Υπενθύμισε δε, ότι η πορεία διοχέτευσης των κοινοτικών πόρων πραγματοποιείται στη βάση εκπλήρωσης συγκεκριμένων οροσήμων.

Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Μέχρι στιγμής, έχουν εισρεύσει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά. Συνεχίζουμε, καθώς πρόκειται για έναν μαραθώνιο. Έχουμε μια φιλόδοξη προσπάθεια και χαίρομαι που το πλάνο έχει μπει στις σωστές ράγες», συμπλήρωσε ο κ. Μαντζούφας, ο οποίος εξήρε και τον καθαρό ορίζοντα 4ετίας της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαθέτει μια απόλυτα μεταρρυθμιστική ατζέντα.

(A.)