Άλλαξε ριζικά η αίθουσα της Άρσης Βαρών στη Λιμνοπούλα

Την πορεία των εργασιών, που ολοκληρώνονται, είδε από κοντά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης

Το δικό της σύγχρονο «σπίτι» έχει πλέον η Άρση Βαρών, μετά τις σημαντικές εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν και άλλαξαν ριζικά την αίθουσα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις  του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα.
Η Επιτροπή Διοίκησης ανακατασκεύασε, μετά από αρκετά χρόνια τη διώροφη μεταλλική κατασκευή συνολικής επιφάνειας 140 μ2 που στεγάζει τις προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών της Άρσης Βαρών.
Συγκεκριμένα, στο ισόγειο κατασκευάστηκαν δύο ολοκαίνουργια αποδυτήρια αθλητών, χωρητικότητας 8 αθλητών το καθένα (το ένα πληροί προδιαγραφές ΑΜΕΑ), ένα αποδυτήριο προπονητή, μία τουαλέτα κοινού, το λεβητοστάσιο και ένας αποθηκευτικός χώρος.
Στον όροφο του κτιρίου δημιουργήθηκαν χώροι για γραφεία, μια αίθουσα συνεδριάσεων και προβολών, καθώς και ένας χώρος ανάπαυσης αθλητών και προπονητών.
Η Επιτροπή Διοίκησης έκανε ιδιαίτερα λειτουργικούς τους χώρους της Άρσης Βαρών, αφού πλέον θερμαίνονται και έχουν ζεστό νερό χρήσης, μέσω αντλίας θερμότητας, διαθέτουν καινούργια σώματα πάνελ, ενώ σε όλους τους χώρους τοποθετήθηκαν φωτιστικά τεχνολογίας led. Ο φυσικός φωτισμός και αερισμός όλων των χώρων εξασφαλίστηκε ανοίγοντας οπές στα υφιστάμενα εξωτερικά πάνελ και τοποθετώντας καινούργια κουφώματα αλουμινίου με διπλά ενεργειακά τζάμια.
Οι εργασίες έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε η αίθουσα να είναι πανέτοιμη για τους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων, που στις 9 Απριλίου, διεξάγονται στα Γιάννενα.
Το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στα Γιάννενα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για την παρουσίαση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Αμέσως μετά την παρουσίαση ο υφυπουργός επισκέφθηκε την ανακαινισμένη αίθουσα της Άρσης Βαρών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στους χώρους του ΠΕΑΚΙ, από την Επιτροπή Διοίκησης.
«Τέσσερις Ολυμπιονίκες, ένας παραολυμπιονίκης και 25 χρόνια καθυστέρηση. Γι’ αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι. Χαίρομαι σίγουρα γιατί απέκτησε η άρση βαρών μία υποδομή που της αξίζει, αλλά λυπάμαι που η Πολιτεία τόσα χρόνια δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημα των αθλητών, των προπονητών, του αθλήματος συνολικά της άρσης βαρών. Με την καθοριστική συμβολή του Παντελή Κολόκα, της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ, των παραγόντων της άρσης βαρών, υλοποιήσαμε την υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην άρση βαρών. Η χώρα μάλιστα θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Άρσης Βαρών και θεωρώ, ότι μετά από αυτούς τους αγώνες ανοίγουν νέοι δρόμοι για την άρση βαρών, που άντεξε στις δυσκολίες, τις ξεπέρασε, επιμένει και βλέπω μετά από χρόνια, χαμόγελα και αισιοδοξία», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.
«Μετά το αίτημά μας προς τον κ. Αυγενάκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων της άρσης βαρών και του “Σπάρτακου”, του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και έγινε πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους αθλητές, τους προπονητές της άρσης βαρών, την Επιτροπή Διοίκησης και τους συνεργάτες μου. Έχουμε ένα όραμα ώστε όλοι οι αθλητικοί χώροι για όλα τα αθλήματα, να αποκτήσουν τις καλύτερες υποδομές και γι’ αυτό δε θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε με τον κ. Υπουργό, και για τους ανθρώπους του αθλητισμού στην περιοχή μας, αλλά και για τους διαχρονικούς αγώνες και την προσφορά των Ηπειρωτών Ευεργετών, που βοήθησαν πέραν των άλλων στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με το Ζάππειο και το Παναθηναϊκό Στάδιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ., Παντελής Κολόκας.