Η Ήπειρος προβάλλεται μέσω του Άγιαξ!

Στο Ajax TV το ημίωρο αφιέρωμα στο φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ και των ξεναγήσεων στην περιφέρειά μας

 

Μια μοναδική ευκαιρία για προβολή της Ηπείρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, δόθηκε μέσω του… ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, το εξαιρετικό ημίωρο αφιέρωμα, που αναρτήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας στην επίσημη σελίδα του Ajax Tv και στο youtube, παρουσιάζει τις ξεχωριστές στιγμές που χάρισαν στους φίλους του ποδοσφαίρου, στη φιλική αναμέτρηση της 6ης Ιουλίου στους «Ζωσιμάδες», οι βετεράνοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του Άγιαξ, καθώς επίσης και ένα εξαιρετικό υλικό από τις περιηγήσεις και επισκέψεις τους στα αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων, στο Μέτσοβο, το Ζαγόρι, την αρχαία Δωδώνη και την Πάργα.

Εκτός από το αθλητικό σκέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον Άγιαξ, το αφιέρωμα αποτελεί ένα μνημείο τουριστικής προβολής και διαφήμισης για την Ήπειρο και τα Ιωάννινα, που δύσκολα θα μπορούσε να πληρωθεί ή κι αν ακόμη υπήρχε η διάθεση, το κόστος μάλλον θα ήταν απαγορευτικό.

Το αφιέρωμα παρουσιάζεται στη σελίδα των Lucky Ajax, έχει ήδη καταγράψει δεκάδες χιλιάδες προβολές στο κανάλι του Άγιαξ και στο youtube, όπου οι εγγεγραμμένοι συνδρομητές πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο!

Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι το αφιέρωμα προβάλλει πρώτο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ στη διεύθυνση www.ajax.nl, όπου υπάρχει και μία εκτενής αναφορά στην ιστορία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και στο πως απέκτησε το προσωνύμιο «Άγιαξ της Ηπείρου». Αναμφίβολα, τεράστια διαφήμιση και προβολή και για τον σύλλογο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το όνομα του οποίου ταξιδεύει μέσω του Άγιαξ σε όλον τον πλανήτη.

Η προβολή του αφιερώματος

Εξάλλου και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, τη Δευτέρα, στην αίθουσα τροπαίων του κορυφαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου στο γήπεδο που φέρει το όνομα του «Γιόχαν Κρόιφ» έγινε η επίσημη προβολή του αφιερώματος, παρουσία της ομάδας των βετεράνων του Άγιαξ, που βρέθηκαν στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, καθώς και παραγόντων του συλλόγου.

Παρών επίσης στην εκδήλωση παρουσίασης και ο Αντώνης Σιόντης, ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο των δύο συνδέσμων βετεράνων, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο πρόεδρος των βετεράνων του Άγιαξ Σιακ Σβάαρτ, λίγο πριν την προβολή του βίντεο, για την καθοριστική του συμβολή και βοήθεια, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του και τους χαιρετισμούς στους φίλους πλέον από τα Γιάννενα και την ομάδα του ΠΑΣ.

 

Τα τρόπαια

Τέλος, η περιήγηση στην αίθουσα τροπαίων του Άγιαξ, όπου εκτίθενται τα Κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Ολλανδικός σύλλογος στο Πρωταθλητριών, στο Champions League, στο Europa League και στο εθνικό πρωτάθλημα της Ολλανδίας φέρνει στις μνήμες των μεγαλύτερων ξεχωριστές στιγμές, από την παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου, με προσωπικότητες όπως ο Κρόιφ, ο Νέεσκενς και οι επόμενες γενιές. Ξεχωριστή θέση στις προθήκες στην αίθουσα καταλαμβάνει ο τελικός του 1971 στο Λονδίνο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, όπου εκτός από το τρόπαιο εκτίθενται ακόμη μία φανέλα του Παναθηναϊκού, από την ημέρα του τελικού, το πρόγραμμα του αγώνα, το εισιτήριο, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.