ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Έτοιμοι οι αθλητές του για το 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Καθ’ όλα έτοιμοι να διεκδικήσουν τις καλύτερες επιδόσεις στο 89ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από τις 20 έως τις 23 Απριλίου είναι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που βρίσκονται από χθες, Τρίτη, στον χώρο των αγώνων.
Πρόκειται για την Α’ Φάση του Πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών Βαρών Ανδρών-Γυναικών, under 23, Εφήβων-Νεανίδων.
Την Πέμπτη 20 Απριλίου ξεκινούν οι προκριματικοί  για όλες τις κατηγορίες, την Παρασκευή 21 Απριλίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των αγωνισμάτων ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αγωνισμάτων στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, under 23 και την Κυριακή 23 Απριλίου ολοκληρώνεται η Α’ Φάση με τους τελικούς  στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, Ελαφρών Βαρών Ανδρών-Γυναικών. Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 15 & 16 Ιουλίου 2023 για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων.
Στην αποστολή συμμετέχουν οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Παλαιοπάνος Αθανάσιος, Παλαιοπάνος Λεωνίδας, Φαϊτάς Παύλος, Δημητρίου Γιώργος, Λαμπρίδης Αποστόλης, Εξάρχου Ιάσονας, Ευκαρπίδης Ηλίας, Μπερής Ευάγγελος, Κοπίδης Λεωνίδας, Κωστούλας Βασίλης, Κούτρας Δημήτρης, Δημητρίου Στέφανος, Λάππας Αριστοτέλης, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Γκρέμος Νίκος, Κασιούμης Αλέξανδρος, Δημητρίου Χρήστος, Ζάρρας Αλέξανδρος, Μπριασούλης Χριστόφορος, Μουσελίμης Ιάσονας, Κουτσαβέλης Παύλος, Ζυγούρας Τηλέμαχος, Φραγκόπουλος Αχιλλέας, Δήμος Στυλιανός, Κρικώνης Παύλος, Βάσιος Αντώνιος, Βλάχος Στέφανος, Κήττας Βασίλειος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Μήτσος Κωνσταντίνος, Ντούτσης Νικόλαος, Πάντος Αναστάσιος, Παπαζαχαρής Άγγελος, Χατζηεφραιμίδης Δημήτριος, Κυρίδου Αννέτα, Κυρίδου Μαρία, Τσιάβου Αμαλία, Γκόγκου Αικατερίνη, Ντάρα Νεφέλη, Ευθυμίου Αγγελική, Κολιάκη Μαρκέλλα, Κάσκαρη Μαίρη, Σίμου Παναγιώτα, Ντέμου Δήμητρα, Ντούλια Ζωή, Ντάγκα Κλειώ, Γκρέστα Αικατερίνη, Κάντα Πανδή Δανάη και Λάππα Πολυξένη.
Στο μεταξύ, ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξάγεται το Κοινόβιο Ανάπτυξης, στο οποίο λαμβάνουν μέρος συνολικά πέντε αθλητές του Ομίλου γεννηθέντες τα έτη 2009 – 2010 και συγκεκριμένα οι:
Γιουγλή Σύλβια 2010
Κωσταγιού Μαρία 2009
Καραγιάννης Χρήστος 2009
Πίσπας Ορέστης 2009
Χατζηγιαννάκης Γιώργος 2009
Τις ομάδες συνοδεύουν η Πρόεδρος του Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου και ο Έφορος Κωπηλασίας, Λάμπρος Ρίζος, καθώς και οι προπονητές, Παλαιοπάνος Απόστολος, Τσίλης Ιωάννης, Λιόντος Φώτιος, Λιόλος Αθανάσιος και Μηλιώτης Παναγιώτης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΙ εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές-τριες του σωματείου καθώς και στα υπόλοιπα σωματεία, και να έχουν καλούς αγώνες με σύμμαχο πάντα τον καιρό.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος
Έτσι, με αριθμό συμμετοχών που επιστρέφει την ελληνική κωπηλασία στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και ακόμα καλύτερα ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου το 89ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Στην Α’ Φάση που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις μέρες, μέχρι την Κυριακή 23/4, θα πάρουν μέρος 452 αθλητές κι αθλήτριες από 27 σωματεία που θα στελεχώσουν 292  πληρώματα στα 36 αγωνίσματα του προγράμματος, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία δέκα χρόνια αφού δεν υπολογίζεται και ο όγκος των αθλητών-τριών που θα πάρει μέρος και στη β΄φάση τον ερχόμενο Ιούλιο στα Ιωάννινα.
Δεν είναι όμως μόνο η μεγάλη συμμετοχή που ανεβάζει το ενδιαφέρον αλλά και η σημαντικότητα της φετινής χρονιάς  αφού όλοι οι αθλητές θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων που φέτος θα διεκδικήσουν τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.
Αυτή τη φορά με τα χρώματα των ομάδων τους ο Στέφανος Ντούσκος , ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου , η Ζωή Φίτσιου , ο Θανάσης Παλαιοπάνος , η Στέλλα Νάτσιουλα και όλα τα παιδιά της Εθνικής ομάδας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς στα σωματεία τους.
«Παρά τις δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, έχουμε μια εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή φετινό πρωτάθλημα που δείχνει ότι τα σωματεία μας , οι διοικήσεις και οι προπονητές τους εξακολουθούν να αγωνίζονται άοκνα με σθένος και αποφασιστικότητα για να προσφέρουν στους νέους της χώρας μας τη χαρά του υγιούς αθλητισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας.
Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ιδανικές ενώ πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα και των τεσσάρων ημερών με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες. Το Σαββατοκύριακο όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν όπως γίνεται πάντα τα τελευταία live stream από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube και τα επίσημα  Social Media της ΕΚΟΦΝΣ.