ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ – Ξεκινά τον σχεδιασμό του ΠΑΣ, για τη νέα σεζόν

Δυο περίπου μήνες μετά την αρχική τους ανακοίνωση πως τα αδέρφια Χριστοβασίλη, είναι διατεθειμένα να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, και χθες, ο Π. και Γ. Χριστοβασίλης, τοποθετούνται και πάλι δημόσια, κάνοντας πλέον γνωστό πως ξεκινούν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία.

Με την χθεσινή επίσημη τοποθέτησή της η οικογένεια Χριστοβασίλη, αφού διαπίστωσε πως δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από άλλον επενδυτή, γνωστοποιεί πως δεν μπορεί να περιμένει άλλο την έναρξη του προγραμματισμού για τη νέα σεζόν, αλλά την ίδια στιγμή κιόλας δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν, τονίζοντας πως η οικογένεια παραμένει ανοιχτή σε όποια σοβαρή πρόταση έρθει.

Παράλληλα, τα αδέρφια Χριστοβασίλη, δεν παραλείπουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως παρά τις ισχυρές κοινωνικές πιέσεις που δέχθηκαν για να αποχωρήσουν από την ΠΑΕ, κανείς δε βρέθηκε να ενδιαφερθεί για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ειδικά από την τοπική κοινωνία, κάτι που θα πρέπει όπως αναφέρουν να την απασχολήσει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Χριστοβασίλη αναφέρει τα εξής: «Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ένα αποτέλεσμα που στεναχώρησε ιδιαίτερα τόσο εμάς όσο και τον κόσμο της ομάδας, με μερίδα φιλάθλων να ζητάει την αποχώρηση μας και την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του συλλόγου. Σεβόμενοι απόλυτα την μνήμη του πατέρα μας ο οποίος αναμόρφωσε αυτόν τον σύλλογο, αλλά και την επιθυμία των φιλάθλων, στις 2 Απριλίου προβήκαμε σε μια δήλωση με την οποία γνωστοποιήσαμε την πρόθεση μας να αποχωρήσουμε από τον σύλλογο.

Μάλιστα, στην δήλωση αυτή ξεκαθαρίζαμε πως ήμασταν ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση και πως είχε έρθει η ώρα για αλλαγή σελίδας που θα οδηγούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην επόμενη ημέρα. Ως αντίτιμο δε για την παραχώρηση των μετοχών της οικογένειας ζητήσαμε να αναλάβει ο νέος επενδυτής την κάλυψη του ανοίγματος της ΠΑΕ χωρίς να ζητάμε κάποιο επιπλέον ποσό. Εδώ να διευκρινίσουμε πως αυτή την στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το οικονομικό σκέλος και το ποσό παραχώρησης παραμένει το ίδιο, το οποίο μάλιστα είναι μικρότερο από όσο κόστισε η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 από τον πατέρα μας πριν 16 χρόνια.

Θα περίμενε κανείς πως για μια ομάδα η οποία έχει μια ιδιαίτερη και σημαντική δυναμική και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, θα υπήρχε ενδιαφέρον για την απόκτησή της. Αντίθετα όμως, σχεδόν δύο μήνες μετά την προαναφερθείσα δήλωση μας, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ουσιαστικά πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, όπως δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε πρόταση στα 16 χρόνια ιδιοκτησίας μας.

Το γιατί δεν έχει υπάρξει πρόταση θα πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία των Ιωαννίνων και όσους φώναζαν όλο αυτό το διάστημα να πουλήσουμε και να αποχωρήσουμε, ειδικά από την στιγμή που όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε φήμες για διάφορους υποψήφιους που περιμένουν στην γωνία, αλλά και όσους γενικά διατείνονται ότι ενδιαφέρονται και αγαπάνε την ομάδα της πόλης, χωρίς όμως ποτέ να είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Την ίδια ώρα εμείς προτιμήσαμε να μην μιλήσουμε και να περιμένουμε μήπως εμφανιστεί έστω και κάποιος στο 90’ και δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ομάδα. Τώρα όμως, μετά το πέρας δύο μηνών κι επειδή ο χρόνος τρέχει, πρέπει να βγούμε μπροστά και να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα του συλλόγου γιατί όπως φαίνεται είμαστε και οι μοναδικοί που αγαπάνε και αγωνιούν για το μέλλον του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν και να μην αφήσουμε την ομάδα να διαλυθεί, βάζοντας μια και καλή τέλος στις διάφορες σχετικές φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση έρθει. Εμείς άμεσα ανεβάζουμε μανίκια για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ της σεζόν 2024-25 κι ελπίζουμε στη νέα αυτή προσπάθεια αρωγοί να είναι όλοι (φίλαθλοι, επιχειρηματίες, φορείς και τοπικοί άρχοντες) και να βοηθήσει ο καθένας από την θέση του ώστε η επόμενη χρονιά να είναι απλά ένα μικρό διάλειμμα και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να επιστρέψει εκεί που ανήκει».