ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ένας χρόνος μετά την απώλεια του Γ. Χριστοβασίλη…

Ένας ακριβώς χρόνος από την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη, συμπληρώθηκε χθες, 14 Μαΐου, ένας χρόνος ο οποίος πέρασε και βρήκε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στη Σούπερ Λιγκ 2.

Η απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη, στις 14 Μαΐου του 2023, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αλλά και την υγιώς σκεπτόμενη ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς, όπως αποδείχθηκε με το πέρασμα των ετών, ο σύλλογος στο πρόσωπό του είχε βρει έναν αξιόπιστο πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας που παρά τα λάθη που έκανε και που πρώτος ο ίδιος αναγνώριζε, είχε την τύχη, να είναι αυτός ο πρωτεργάτης των μεγάλων επιτυχιών σε αγωνιστικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την ευρωπαϊκή έξοδο το 2016.

Χτυπημένος από τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε για μία διετία σχεδόν, ο Γ. Χριστοβασίλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό, το οποίο δε χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να φανεί. Στην πρώτη κιόλας χρονιά της απουσίας του, με τους γιους του, Παναγιώτη και Ιωάννη να έχουν αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου, ο ΠΑΣ κατέγραψε τη χειρότερη αγωνιστική σεζόν της ιστορίας του στην πρώτη κατηγορία, η οποία επισφραγίστηκε με έναν απόλυτα δίκαιο υποβιβασμό.

Η διοικητική συνέχεια στον ΠΑΣ μόνο επιτυχημένη δεν ήταν, η ομάδα απαξιώθηκε πλήρως, οι αποτυχημένες επιλογές του καλοκαιριού σε όλα τα επίπεδα αποδείχθηκαν καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα και πλέον ο ΠΑΣ βρίσκεται σε μία κατάσταση που κανείς δε γνωρίζει τι του ξημερώνει.

Στο προσκήνιο οι αλλαγές

Από εδώ και πέρα, αυτό που απασχολεί τους φιλάθλους της ομάδας, είναι φυσικά το να φανεί αν τελικά θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις του Παν. Χριστοβασίλη που στη μία και μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, είχε πει πως στην περίπτωση που η ομάδα υποβιβαστεί, όπως και έγινε, ο στόχος δε θα είναι άλλος, από την υλοποίηση ενός σχεδιασμού για την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Για τη θέση του προπονητή, αν υποτεθεί ότι δε θα υπάρξει κάποια διοικητική αλλαγή, ο Γ. Γεωργουλόπουλος μπορεί να θεωρηθεί μία βασική εναλλακτική, καθώς πέραν των δεδομένων ικανοτήτων και του ήθους του, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τον οργανισμό του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επομένως δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Στα υπέρ της συγκεκριμένη επιλογής επίσης είναι και το ότι ξέρει πολύ καλά και τις ανάγκες της ομάδας για τη συγκρότηση του ρόστερ, έχει ιδίαν άποψη για τους παίκτες που ανήκουν σήμερα στην ομάδα και ποιοι από αυτούς μπορούν να «σηκώσουν στις πλάτες» τους τον ΠΑΣ της νέας χρονιάς, αλλά και ποιοι από τους νέους παίκτες δικαιούνται να διεκδικήσουν θέση στο νέο ρόστερ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση – τοποθέτηση από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την επόμενη ημέρα, παρά τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η «Ε»  σχετικά με την κρούση που έγινε στον Γ. Ντάσιο ώστε να επιστρέψει στην ομάδα, αναλαμβάνοντας ένα κρίσιμο πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο χρόνος δεν είναι πολύς πάντως, γιατί μέχρι το τέλος Μαΐου το αργότερο θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το διοικητικό μοντέλο και αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, ώστε να μπει σε τροχιά σχεδιασμού η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με προπονητή αρχικά και στη συνέχεια με τους παίκτες του ρόστερ.

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον Γ. Χριστοβασίλη θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Άνω Γλυφάδας την Κυριακή 19/5/24, στις 9:30 π.μ.