ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ – Ιστορικό γεγονός για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

dig

Ιστορικό γεγονός για την Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον ευσεβή κλήρο και λαό της πρωτεύουσας της Ηπείρου αποτελεί η επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ιωαννίνων, που δημοσιοποίησε το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 8.30 θα τελεστεί Δοξολογία  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, και την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελεσθούν τα θυρανοίξιά του και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός εσπερινός. Την επόμενη ημέρα θα τελεσθεί Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και του Μακαριωτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Με τη φροντίδα των ενοριών και ανά Αρχιερατική περιφέρεια θα διατεθούν δωρεάν πούλμαν για την μεταφορά όλων όσων επιθυμούν να είναι στα θυρανοίξια και τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Παϊσίου.

«Να παραστούμε λοιπόν όλοι ανταποκρινόμενοι σε αυτό το προσκλητήριο που αφορά ένα μοναδικό γεγονός για την ιστορία της πόλης και της Μητροπόλεως μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων.