ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ -Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπράτηση

Από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Υποδομών έδωσε τη διαβεβαίωση πως το σημαντικό, αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας, βρίσκεται στην τελική ευθεία και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η δημοπράτησή του θα αποτελεί γεγονός

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Υποδομών και των αρμόδιων υπηρεσιών για δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εξέφρασε για μια ακόμη φορά, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.
Ο κ. Καραγιάννης, βρέθηκε στο νομό Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, και την Τρίτη το μεσημέρι, μίλησε στο Ioannina TV, και έδωσε όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις για ένα θέμα που απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου του 2021 από τα Γιάννενα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή αντίστοιχα, για ολοκλήρωση των διαδικασιών και δημοπράτηση του έργου εντός ενός έτους, τηρείται και το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Το μεσημέρι της Τρίτης, μιλώντας στο Ioannina TV, ο κ. Καραγιάννης, αναφέρθηκε στην ανάγκη, όπως είπε, να ξεδιαλύνει κάποια πράγματα, γιατί υπάρχουν παρανοήσεις, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης ενός εξαιρετικά σημαντικού για την περιοχή της Ηπείρου, έργου, με προϋπολογισμό 300 περίπου εκ. ευρώ.
Συνέδεσε δε, το συγκεκριμένο έργο με την ολοκλήρωση του άξονα Ε-65 που θα δώσουν από κοινού όπως είπε, τεράστια δυναμική ανάπτυξης στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα ειδικότερα.

«Επειδή ακούγονται διάφορα πράγματα τον τελευταίο καιρό, καλό είναι να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Ό,τι ακριβώς υποσχέθηκαν πριν από ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ο υπουργός κ. Καραμανλής από τα Ιωάννινα, για το έργο, “τρέχει” με ρυθμούς που δεν είχαμε ξαναδεί τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την Ήπειρο που θα προχωρήσει και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι, ότι στο τέλος Ιανουαρίου, το έργο θα έχει δημοπρατηθεί και σε συνδυασμό με τον άξονα του Ε-65 η Ήπειρος και τα Ιωάννινα αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική και άλλες προοπτικές ανάπτυξης. Ο τόπος άλλωστε αυτός τον οποίο επισκέπτομαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την οικογένειά μου, είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος που αξίζει να αναπτυχθεί περισσότερο. Ήταν ένα έργο που συζητούνταν χρόνια και δεν είχε προχωρήσει. Μέσα σε ένα χρόνο όμως ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες της δημοπράτησης», ανέφερε αρχικά ο κ. Καραγιάννης.

Περί… παρανοήσεων

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία οι μελέτες για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε, ότι δε θα πρέπει τεχνικά ζητήματα να δημιουργούν παρανοήσεις για τη διαδικασία της δημοπράτησης.

«Στην Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη σημασία είχε και έχει η συνέπεια των λεγομένων μας. Είπαμε, ότι σε ένα χρόνο θα είμαστε έτοιμοι και εκεί ακριβώς είμαστε. Τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες, δημιουργούν μεγαλύτερες παρανοήσεις στον κόσμο για ένα έργο 300 εκ. ευρώ που μαζί και με τις άλλες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης», ανέφερε.

Και επίσημη επίσκεψη…

Τέλος, στις δηλώσεις του στο Ioannina TV και ως προς το χρονοδιάγραμμα εφόσον δεν προκύψει κάτι έκτακτο, ο κ. Καραγιάννης τόνισε, ότι μετά τη δημοπράτηση βάσει της νομοθεσίας απαιτείται διάστημα 45 ημερών και στη συνέχεια θα κατατεθούν προσφορές, ώστε ο ανάδοχος να προκύψει εντός του 2023.
Ο κ. Καραγιάννης και για το θέμα της Ιόνιας οδού, αλλά και για άλλα ζητήματα που αναφέρονται στο υπ. Υποδομών, παρέπεμψε στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου, το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανότατα παρουσία του Πρωθυπουργού, όπου θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
«Περάσαμε τρία πολύ δύσκολα χρόνια σε δύσκολες συνθήκες, όμως με τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, τις έχουμε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό και η χώρα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.