ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ -Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τις μετακινήσεις

Οργισμένη κοινή ανακοίνωση από τις τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου, για τον πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό συναδέλφων που από τις αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική 

 Ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους αστυνομικούς της Ηπείρου, εξαιτίας των πολλών μεταθέσεων αλλά και της μείωσης του ποσού δαπάνης διανομής, που προκαλεί πλείστα προβλήματα στους αστυνομικούς που μετατίθενται σε άλλες περιοχές, και κυρίως στην Αττική.

Αποτέλεσμα της οργής των αστυνομικών, ήταν να αποστείλουν, την Παρασκευή, μια ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς κάθε κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου εκφράζουν την έντονη οργή και αγανάκτηση τους, για το γεγονός ότι «ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων διατάσσονται να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους και χωρίς να ληφθούν υπόψη οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η δαπάνη διαμονής, αφού τα ποσά που δικαιολογούνται (30 ευρώ ημερησίως), καθιστούν αδύνατη την εύρεση καταλύματος».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας «το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου τα τελευταία –μετά μνημονίων- χρόνια, μείωσης δαπανών για τα έξοδα διαμονής στις αποσπάσεις των Αστυνομικών, με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Μ. Τετάρτη μειώνοντας τα έξοδα διαμονής μόνο για τους αστυνομικούς από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα  στα 30 ευρώ ημερησίως από τα 80 ευρώ(για συγκεκριμένες μάχιμες και πρώτης γραμμής Υπηρεσίες Αθηνών – Θεσσαλονίκης). Παράλληλα διατάσσεται να αποσπαστεί και ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων εκ νέου, ο οποίος μαζί με τον τεράστιο και πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό συναδέλφων που από αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική, θα λείπουν πλέον από το κομμάτι της αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες μας χωρίς κανένας υπηρεσιακός ή πολιτικός παράγοντας να ασχολείται για το τι γίνεται στην Περιφέρεια».

Στη συνέχεια οι Ενώσεις Αστυνομικών αναρωτιούνται αν «οι τοπικοί βουλευτές συμφωνούν με το να είναι ο Αστυνομικός ο φτωχός συγγενής του δημοσίου, αφού μόνο για αυτόν ψηφίστηκε η δαπάνη ημερήσιας διαμονής να είναι στα 30 ευρώ και ποια είναι η άποψή τους για ότι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμφωνούν άραγε στην ανεξέλεγκτη ενίσχυση της Αττικής όπου υπηρετεί περίπου το 50% των Αστυνομικών εις βάρος της Αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εκλέγονται; Πραγματικά θα επιθυμούσαμε άμεσα να τοποθετηθούν δημόσια σε όλα αυτά τα ερωτήματα».

Καταλήγοντας η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου σημειώνουν: «Κλείνοντας και με αφορμή το Αναστάσιμο μήνυμα του Πρωθυπουργού όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η σκέψη μας είναι σε όλες και σε όλους τους ένστολούς μας, αυτούς που νύχτα μέρα και αυτές τις Άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς”, διερωτόμαστε: Γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός ότι αυτές τις Άγιες μέρες και συγκεκριμένα την Μ. Τετάρτη, η Κυβέρνηση της οποίας ηγείται ψήφισε περικοπή στις δαπάνες διανυκτέρευσης Αστυνομικών από τα 104 ευρώ ημερησίως στα 30 και ότι δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τους Ένστολους (επικίνδυνο, παραμεθόριο, θεσμικά κλπ); Η  σκέψη από μόνη της δεν είναι αρκετή, οι πράξεις μένουν…

Υ.Γ.: Οι 2.500 Αστυνομικοί που από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμευτούν από τα Επίσημα, σήμερα που υπηρετούν;».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας