ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Αντιμετωπίζει το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στη σχολική στέγη, αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρταίων αφού η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι μαθητές αξίζουν να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έτσι, και μέχρι να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα σε ορισμένα σχολεία της πόλης, όπως είναι το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο, ο Δήμος διεκδίκησε και έλαβε μέρος της χρηματοδότησης που απαιτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, για την τοποθέτηση έξι λυόμενων και προκατασκευασμένων αιθουσών, που πληρούν όλες τις σύγχρονες και εγκεκριμένες προδιαγραφές. Την υπόλοιπη δαπάνη, κάλυψε ο Δήμος από ίδιους πόρους.

Οι εργασίες τοποθέτησης ξεκίνησαν από το 5ο Γυμνάσιο ενώ σήμερα συνεχιστήκαν και στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Στο χώρο βρέθηκε, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σφήκα και την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που τα σχολεία είναι κλειστά, προκειμένου να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Κάθε καλοκαίρι τα τεχνικά μας κλιμάκια βελτιώνουν τις υποδομές των σχολείων μας. Για το θέμα των ελλείψεων στις σχολικές αίθουσες, δεν χωρούν εκπτώσεις. Για αυτό, έχουμε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου. Μέχρι τότε φροντίζουμε, ώστε οι μαθητές μας να μπαίνουν σε ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους. Τοποθετήσαμε τρεις νέες αίθουσες στο 5Ο Γυμνάσιο και άλλες τρεις στο Μουσικό  Σχολείο Άρτας, με σύγχρονες προδιαγραφές προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι  αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Οι λυόμενες αίθουσες που αντικαταστάθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν  στο Δημοτικό στάδιο Άρτας και στο Δημοτικό γήπεδο Φιλοθέης,  για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε αυτά».

Καταπολέμηση των κουνουπιών

Εξάλλου, ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και λοιπών επιβλαβών εντόμων.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει εφαρμογές στις εστίες διαχείμασης και αναπαραγωγής των κουνουπιών, με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους ψεκασμών και ήδη πραγματοποιείται ο πρώτος κύκλος, στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων και στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστούν εντός των οικισμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ψεκασμοί επίσης θα πραγματοποιηθούν και στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.

«Συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα των τακτικών ψεκασμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων των δημοτών μας. Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και σταδιακά θα ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος του Δήμου » αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Παντελής Κωλέτσος.