ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ηλεκτρονικά η απαλλαγή τελών για τις επιχειρήσεις

Με ηλεκτρονικό τρόπο μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, ή μείωσης αυτών, οι επιχειρήσεις στο δήμο Ιωαννιτών, που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ του Απριλίου και οι οποίες είτε διέκοψαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή λειτουργούν σε καθεστώς περιορισμών, μπορούν να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή τη μείωση αυτών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών στον Δήμο Ιωαννιτών, Φώτης Βάββας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη διαδικασία για τις επιχειρήσεις, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, με αίτηση στο protocollo@ioannina.gr και την επισύναψη των σχετικών συνημμένων.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου για το ότι η υπηρεσία ζητά την εξόφληση παλιών οφειλών, ώστε να εντάξει στη λίστα των δικαιούχων των μέτρων στήριξης τις επιχειρήσεις, ο κ. Βάββας τόνισε, ότι όπου υπάρχουν οφειλές παρελθόντων ετών και έχουν ρυθμιστεί ή δεν έχουν αποπληρωθεί, αυτές συμψηφίζονται με τους βεβαιωτικούς καταλόγους της υπηρεσίας με το ποσό που αντιστοιχεί να λάβει κάθε επιχείρηση που έχει πληγεί από την πανδημία.

Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων

Εξάλλου, με επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ζητά από τον δήμο Ιωαννιτών την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη, επισημαίνοντας, ότι πολλές μονάδες δεν τυγχάνουν της δυνατότητας αυτής.

Ωστόσο, ο κ. Βάββας τόνισε πως αυτό που γίνεται σε πρακτικό επίπεδο είναι να εφαρμόζεται η απόφαση του δημ. συμβουλίου για πλήρη απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας κα φωτισμού, με πολλές μονάδες να έχουν ήδη κάνει χρήση τα δυνατότητας, κάποιες άλλες όμως, να μην έχουν καν υποβάλλει αίτηση, γιατί τα δηλωθέντα τετραγωνικά της μονάδας τους, δεν αντιστοιχούν με τα πραγματικά.

Επίσης, στο αίτημα των ξενοδόχων, να υπολογίζεται το ύψος των δημοτικών τελών με βάση τον οικιακό συντελεστή για τα δωμάτια, ο κ. Βάββας είπε, πως ο δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος που ανταποκρίθηκε σε αυτό, απλώς κάθε επιχείρηση θα πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβάλλει και τεχνική έκθεση μηχανικού, στην οποία θα διαπιστώνεται ποιοι είναι οι χώροι των δωματίων ποιοι είναι χώροι εστίασης, αύλειοι και ούτω καθεξής.