ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ – Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο σεισμού

Επιτυχημένη και εντυπωσιακή ήταν η άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο σεισμού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής, ένα από τα μεγαλύτερα ως προς τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού στο λεκανοπέδιο.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ασφαλή απομάκρυνση των μαθητών από τις τάξεις, μετά από την εκδήλωση σεισμικής δόνησης και στη συνέχεια τον απεγκλωβισμό μαθητών από τάξη του πρώτου ορόφου.
Δύο μαθητές, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης είχαν τραυματιστεί και οι πυροσβέστες τους απεγκλώβισαν και τους μετέφεραν με ασφάλεια με τη χρήση φορείου.
Επίσης, άλλοι 10 μαθητές απεγκλωβίστηκαν από τον πρώτο όροφο του κτιρίου με τη χρήση βραχιονοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ η άσκηση ολοκληρώθηκε με την πτώση πυροσβέστη και ενός εκπαιδευτικού, από τον πρώτο όροφο στο στρώμα ασφάλειας και με την κατάσβεση πυρκαγιάς, με τη χρήση πυροσβεστήρων.
Τόσο η διευθύντρια του σχολείου κα Χριστοδούλου, όσο και ο υποδιευθυντής Γ. Γώγος, αλλά και ο Δημ. Τσουμάνης, διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως όμως και για την υπηρεσία αντίστοιχα, να πραγματοποιούνται συχνά τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας, που εξοικειώνουν τους πολίτες με ένα ενδεχόμενο που μπορεί να είναι απευκταίο να συμβεί, αλλά κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει, πως δε θα συμβεί ποτέ.