ΕΙΝΗ – Αναγκαιότητα η ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» είχε το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Η πρόεδρος Μαργαρίτα Κιτσανού και ο αντιπρόεδρος Μπάμπης Παππάς είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΗ, ζήτησαν προσλήψεις γιατρών αναδεικνύοντας μια σειρά από θέματα που αφορούν την διαχείριση και της πανδημίας που απαιτεί από όλους εγρήγορση.

Τόσο η κα. Κιτσανού όσο και ο κ. Παππάς αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, για το οποίο είπαν ότι είναι ισάξιο με το Πανεπιστημιακό σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ενώ στάθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα που αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν από το Σάββατο.

Ερωτηθείσα η κα. Κιτσανού για τις προσλήψεις στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» παραδέχτηκε ότι η προηγούμενη διοίκηση έχει σοβαρές ευθύνες καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «προτιμούσε να μην κάνει καμία πρόσληψη και να κρατάει τα χρήματα στο συρτάρι…» δείχνοντας ότι όλο το διάστημα της προηγούμενης θητείας στις προσλήψεις υπήρξε μηδενικό πρόσημο.

Τώρα, μέσα στην πανδημία υπήρξαν προσλήψεις προσωπικού αλλά σύμφωνα με την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες και την πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Ο διοικητής σήμερα έχει ευθύνη να υπάρχουν γιατροί. Αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη της ΥΠΕ ή του Υπουργείου είναι και δική του ευθύνη» είπε η κα. Κιτσανού.

Τέλος, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί στη δημόσια υγεία ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ήδη η πίεση από την κόπωση των γιατρών της πρώτης γραμμής είναι μεγάλη και χρειάζεται όλοι να πιέσουν για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τόσο με ιατρικό προσωπικό όσο και με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.