ΕΙΝΗ – «Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών»

Νέα ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητά να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Ηπείρου, εξέδωσε χθες η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αρχικά: «Δεν έχουν τελειωμό  και λογική οι μετακινήσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Ηπείρου παρά μόνο τη λογική της ψυχικής και σωματικής τους εξουθένωσης από τις συνεχόμενες εφημερίες σε διαδοχικές ημέρες. Στις 30/10/2021 στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα στις 31/10/21 στο Νοσοκομείο της Άρτας. Ιδού η προχειρότητα μα πάνω από όλα η επικινδυνότητα των αποφάσεων εντέλλεσθε, Παρασκευή μεσημέρι 29-10-21 επιδίδεται έγγραφο σε ιατρό  για μετακίνηση την Κυριακή 31/10/21 στο Νοσοκομείο της  Άρτας ενώ είναι γνωστό ότι στις 30-10 εφημερεύει στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και είναι ο μοναδικός Πνευμονολόγος – εντατικολόγος του Νοσοκομείου».

Και στη συνέχεια αναφέρονται και τα εξής: «Τι άραγε επιδιώκουν με αυτό; Να κλείσουν τρύπες που εδώ και αρκετό καιρό η πανδημία ανέδειξε. Δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν τον ενδιαφέρει που εδώ για πολύ καιρό δεν είχε Πνευμονολόγο; Τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ένας ιατρός όταν σαν γυρολόγος φέρνει γύρω από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και από κλινική σε κλινική, καθότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι και εντατικολόγος και προσφέρει διπλές υπηρεσίες;

Το ίδιο καθεστώς επικρατεί και με τους λιγοστούς αναισθησιολόγους του νοσοκομείου που έχουν κάνει δεκατρείς εφημερίες στο Νοσοκομείο της Λευκάδας και καλούνται να καλύπτουν και τις ανάγκες του νοσοκομείου που συνεχώς αυξάνονται. Σήμερα λοιπόν που το 4ο κύμα της πανδημίας γιγαντώνεται ας επικρατήσει η λογική και ας μην απογυμνώνονται τα  νοσοκομεία.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών».