ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Μέσα σε ένα διήμερο, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ελέγχθησαν 191 άτομα και 126 οχήματα

 

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διήμερο από 20 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 17.899 οχήματα και 23.820 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν: 265 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, 1.009 προσαγωγές, 5.038 παραβάσεις ΚΟΚ, 152 λοιπές παραβάσεις, 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων και δυο κατασχέσεις οχημάτων.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν 191 άτομα και 126 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

 

Βασίλης Λούπας