ΗΠΕΙΡΟΣ – Πάνω από 6.100 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη των Ιωαννίνων, την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε θετικό και από τις δυο πλευρές κλίμα, οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων, ζήτησαν από τον υφυπουργό να μεταφέρει στο Πρωθυπουργό τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια των αστυνομικών, οι οποίοι παρά την τεράστια προσφορά τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν έχουν δει ακόμη να υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς και οι εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, η ΕΑΥΙ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών την οποία οφείλει η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει πριν το κλείσιμο της παρούσας Βουλής.

Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου και στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων, ενώ ειδική αναφορά έγινε και για το εκλογικό επίδομα τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να κινηθεί στα επίπεδα της πρότασης της ΠΟΑΣΥ δεδομένου ότι οι αστυνομικοί θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής ενδεχομένως έως μέσα  Ιουλίου.

Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων μας αναφορικά με τα ανωτέρω ζητήματα.

 

Βασίλης Λούπας