Γ. ΜΗΤΣΗΣ ΚΑΤΑ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – «Εκπροσωπεί το Επιμελητήριο ή τον δικό του προεκλογικό αγώνα;»

Πυρά και σκληρή κριτική κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου, Δ. Δημητρίου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», Γιάννης Μήτσης, με αφορμή τη διεξαγωγή ημερίδας από το Επιμελητήριο.

Ειδικότερα ο κ. Μήτσης σημειώνει σε δήλωσή του πως ο κ. Δημητρίου, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, κάτι που όχι μόνο δεν έχει κάνει – αλλά όπως αναφέρει ο κ. Μήτσης – παραμένει στη θέση του πρόεδρο με στόχο την ψηφοθηρία.

Αρχικά ο κ. Μήτσης αναφέρει: «Μετά από τέσσερα χρόνια απαξίωσης του Επιμελητηρίου σε όλους τους τομείς του επιχειρείν από τον κ. Δημητρίου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, αποφάσισε τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα». Όλα αυτά μέσα σε προεκλογική περίοδο με τον κ. Δημητρίου υποψήφιο βουλευτή με ανακοίνωση των εκλογών για 21-05-2023 διοργανώνει ημερίδα για τον επιχειρηματικό κόσμο που εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ή για τον δικό του προεκλογικό αγώνα; Ο κ. Δημητρίου ενδιαφέρεται για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ή για το προσωπικό του όφελος; Μάλλον το δεύτερο γιατί σε αντίθεση περίπτωση θα είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος, θα προέβαλε το άτομό του επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους και όχι να προβάλλεται ως Πρόεδρος τάζοντας μνημόνια συνεργασίας ακόμη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για αυτοπροβολή και ψηφοθηρία. Αλήθεια στις συναντήσεις που κάνει και μάλιστα μόνος, χωρίς άλλα άτομα της Δ.Ε. απεμπολεί την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή;».

Στη συνέχεια ο κ. Μήτσης, αναφέρει πως «κάθε χρόνο ο κ. Δημητρίου στον προϋπολογισμό και στις δράσεις του μας έταζε και ένα Forum οικονομίας τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο δική του και της παράταξής του, γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του είχαμε μόνο λόγια, πολλά λόγια με μηδέν έργα».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Ερχόμαστε σήμερα εκμεταλλευόμενος τον Προεδρικό θώκο προς ίδιον όφελος, να πραγματοποιήσουμε ημερίδα για μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χωρίς προγραμματισμό ομιλητών και αναλυτικού περιεχομένου ξοδεύοντας 11.000 με 12.000 ευρώ ίσως και περισσότερα εκ των οποίων για πρώτη φορά στα χρονικά, και πάντα με απ’ ευθείας αναθέσεις, να πληρώσει το Ε.Ι. για ζωντανή κάλυψη και μετάδοση της ημερίδας ποσό 4.712 ευρώ χωρίς κανένα απολύτως λόγο, χωρίς να εξυπηρετείται ούτε το Επιμελητήριο ούτε οι επιχειρήσεις, γιατί η επιτυχία μιας ημερίδας έγκειται στην προσέλευση κόσμου και στην αναζήτηση λύσεων των προβλημάτων και των προοπτικών του επιχειρείν. Δυστυχώς για τον κ. Δημητρίου αυτά είναι ψιλά γράμματα για ανθρώπους που δίνουν στα Επιμελητηριακά Δρώμενα και το επιχειρείν και όχι για ανθρώπους που παίρνουν και δεν τολμούν ακόμη και 40 ημέρες πριν τις εκλογές, να παραιτηθούν και να αναμετρηθούν με τους συνυποψηφίους με ίσους όρους, ώστε το Επιμελητήριο να παίξει το ρόλο που είναι ταγμένο από την Πολιτεία για το καλό του τόπου μας».