ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην Κοινότητα Μολυβδοσκεπάστου του Δήμου Κόνιτσας, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, η «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» και η ιδιαίτερα σημαντική Μάχη της Μολυβδοσκεπάστου κατά των Ιταλών κατακτητών (21 Νοεμβρίου 1940), παρουσία τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων από τον ιερέα π. Απόστολο Νάκο. Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του χωριού, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Δημήτριο Χήρα, που εκπροσώπησε τον Δήμο Κόνιτσας, τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα, τον Διοικητή του 583 Τ.Π. Κόνιτσας, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μολυβδοσκεπάστου.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Απόστολος Λώλης ως εκπρόσωπος των κατοίκων της Κοινότητας, ο οποίος με πολύ γλαφυρό τρόπο ανέδειξε τη σημασία της νικηφόρας Μάχης της Μολυβδοσκεπάστου το 1940.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στην πλατεία του χωριού, όπου η βουλευτής Ιωαννίνων κα Κεφάλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και της ελληνικής μεθορίου. Παράλληλα, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός που απέστειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γεώργιος Αμυράς, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Κόνιτσας Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του ΤΕΘ Ζιώγας Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ρόμπολος και Κατερίνα Δημάρατου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μολυβδοσκεπάστου και Κόνιτσας, ο πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μολυβδοσκέπαστου και αρκετοί κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες.