Περιοδεία στην Κόνιτσα για στελέχη της Νέας Αριστεράς

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά εντείνει τις δράσεις και τις περιοδείες της, επενδύοντας στην άμεση επαφή με τους πολίτες, κοινοποιώντας τις θέσεις της και κάνοντας ορατή την παρουσία της στους κοινωνικούς χώρους.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με τους Ηπειρώτες υποψήφιους ευρωβουλευτές Όλγα Νάσση και Φιλήμονα Καραμήτσο, συνοδευόμενους από μέλη του κόμματος και την βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Κόνιτσα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίσκεψη στο τοπικό Κέντρο Υγείας και συνομιλία με τον διευθυντή Γιώργο Σταμάτη και το εργαζόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης και η απουσία κινήτρων για την κάλυψη των οργανικών αναγκών στις ορεινές περιοχές. Τονίστηκε επίσης ιδιαίτερα η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης καλά στελεχωμένων κινητών μονάδων υγείας για την κάλυψη των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων μικρών χωριών. Η συζήτηση υπήρξε παραγωγική και αναδείχθηκε η σημασία της στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς και των ανθρώπων που με βαθιά γνώση, εμπειρία και ευαισθησία το στελεχώνουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, τους αντιδημάρχους, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και τους υπαλλήλους του δημαρχείου.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αδυναμία αυτόνομης χρηματοδότησης των δήμων, η αναγκαιότητα αναμόρφωσης των οδικών αξόνων, το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής και η πρακτική απομάκρυνσης κρίσιμων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς και ζητήματα που συνδέονται με τις δυνατότητες για αποτελεσματικότερη και πιο διαφανή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με ειδικές προβλέψεις για ορεινούς και μεθόριους δήμους.

Τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Αριστεράς είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τις προτάσεις του κόμματος για ουσιαστική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πόρους και αρμοδιότητες, τονίζοντας την ανάγκη προτεραιοποίησης και ειδικής στόχευσης για τους ακριτικούς δήμους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δασαρχείο και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, όπου στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τη Διευθύντρια Περσεφόνη Ντούλια και τον πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου Βασίλη Ζήνδρο, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτό το κύτταρο γνώσης και διαφύλαξης της πολιτισμικής παρακαταθήκης της περιοχής.