ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ – Δέκα παραβάσεις στην Ήπειρο για οδήγηση μετά από αλκοόλ

Και 1.324 κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα

 

Αυξημένοι ήταν κατά την περίοδο των εορτών από την Ελληνική Αστυνομία οι τροχονομικοί έλεγχοι για τη βεβαίωση παραβάσεων μέθης, με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, από τους 44.754 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα το διάστημα της περιόδου των Χριστουγέννων (23 έως 26 Δεκεμβρίου 2022), συνολικά βεβαιώθηκαν 488 παραβάσεις μέθης.

Από αυτές και σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 10 βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο. Με αφορμή και την επικείμενη εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, καθώς η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να οδηγούν με σύνεση και προσοχή. Ξεκαθαρίζει, τέλος, πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη την επικράτεια.

Μια εβδομάδα με 1.324 παραβάσεις του ΚΟΚ

Εξάλλου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από 18 έως 24 Δεκεμβρίου, διενεργήθηκαν 95.223 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 20.691 παραβάσεις.

Το συγκεκριμένο διάστημα στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν 1.324 παραβάσεις.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν, σε όλη την Επικράτεια, αφορούν: 8.618 για παράνομη στάθμευση, 4.480 για υπερβολική ταχύτητα, 730 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 619 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 466 για ΚΤΕΟ, 459 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 435 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 248 ανασφάλιστα οχήματα, 206 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 162 για παραβίαση σηματοδότη, 149 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 101 για αντικανονικούς ελιγμούς, 96 για αντικανονικό προσπέρασμα, 88 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 79 για φθαρμένα ελαστικά, 37 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 29 για αντικανονική χρήση φώτων, 24 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 28 για υπέρβαρο φορτίο, 23 για παραβίαση προτεραιότητας, 12 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 6 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και 3.596 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Βασίλης Λούπας