ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-Εγγραφές από τις 23 Αυγούστου στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ

Μέχρι τις 20 Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από την ΕΕΤΑΑ ώστε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα επί του συνολικού αριθμού των αιτήσεων

Μέχρι τις 20 Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από την ΕΕΤΑΑ ώστε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα επί του συνολικού αριθμού των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την απόκτηση voucher, ώστε οι οικογένειες να αποκτήσουν δικαίωμα εγγραφής σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένει και ο ΟΚΠΑΠΑ και όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Δημ. Πάνου εάν ισχύσει ο σχεδιασμός από τις 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών από όσους ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι η αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με τον ΟΚΠΑΠΑ όμως να ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια σε αυτό, παρέχοντας υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες και φιλοξενία στα βρέφη και νήπια αντίστοιχα.

«Υπάρχουν σίγουρα πιο ανταγωνιστικές και δύσκολες συνθήκες, κάτι που φαίνεται στον τελικό αριθμό των παιδιών που εγγράφονται στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ καθώς αυτό έχει επίπτωση στα συνολικά έσοδα του Οργανισμού. Συνεχίζουμε όμως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να προσπαθούμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να βελτιώνουμε τις υποδομές μας, όπως είναι το πρόγραμμα του 1,1 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών και το έργο της πυρασφάλειας που έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50% και αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμο σε όλους τους σταθμούς στις αρχές της νέας χρονιάς», ανέφερε ο κ. Πάνου.