ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ – Με διευρυμένη Γραμματεία ενόψει περιφερειακών εκλογών

Σε οργανωτικά θέματα της παράταξης και στη συγκρότηση νέας διευρυμένης 30νταμελούς Γραμματείας, όπως αποφασίστηκε στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας.

Παράλληλα, ο κ. Ζάψας, μίλησε για τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα που ενδιαφέρουν την περιφέρεια της Ηπείρου (αυτοκινητόδρομοι, τρένο, άλλες υποδομές) και επίσης αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, από την αρχή του έτους.

Προτεραιότητα για την περιφερειακή παράταξη αποτελεί η προοπτική της. Με την συγκρότηση της διευρυμένης Γραμματείας προχωρεί στην  προετοιμασία της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου 2023. Ζητήματα αιχμής αποτελούν η ανασυγκρότηση, η ανανέωση, η διεύρυνση της και η αναζήτηση συμμαχιών – συνεργασιών κατά το προσεχές διάστημα. Αυτές οι πρωτοβουλίες κρίνονται απαραίτητες για την ετοιμότητα μας τους κρίσιμους προεκλογικούς μήνες που θα ακολουθήσουν.

Σημαντικό μέρος αυτής της προετοιμασίας θα αποτελέσει και η επικαιροποίηση του προγράμματος της παράταξης ώστε να υπάρξει η λογική συνέχεια. Η 4ετής εμπειρία και όχι μόνο αποτελεί εξαιρετική βάση εκκίνησης για την σύνταξη ενός νέου προοδευτικού προγράμματος του επόμενου περιφερειακού συνδυασμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κληθεί να διεκδικήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Για τα μεγάλα έργα

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα που ενδιαφέρουν την Ήπειρο και τα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζήτησε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή τι θα πράξει με τον αυτοκινητόδρομο Γιάννενα – Κακαβιά, την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και την χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

«Οι αόριστες απαντήσεις του περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη παραπέμπουν σε προεκλογικές ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός, όταν ξανα-επισκεφτεί την Ήπειρο. Πως να πείσει όμως ο περιφερειάρχης όταν τον αδειάζουν οι δικοί του κυβερνητικοί! Τι μια μέρα ο α/δ Γιάννενα- Κακαβιά προκηρύσσεται με 402 εκατομμύρια (κ’ με προαίρεση) και την επομένη με 310 εκ. Τι να πρωτοπιστέψουν οι Ηπειρώτες; Για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας δε γίνεται λόγος. Προφανώς θα πάνε για το 6ο ΕΣΠΑ και αν..», ανέφερε.

Όπως τονίστηκε θέση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είναι ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα έργα εθνικής σημασίας, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι και η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου ενόψει εθνικών εκλογών, ώστε να πάρουν σειρά και τα έργα ενδοπεριφερειακής σημασίας.

«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι αμέτοχή στα θέματα υστέρησης της Ηπείρου. Φέρει την κύρια ευθύνη επειδή δεν ολοκλήρωσε τις υποδομές που ξεκίνησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασαν 4 άγονα χρόνια. Το 1/3 όσων έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είχαν κάνει η Ήπειρος να είχε επωφεληθεί. Δεν ενδιαφέρθηκαν θα βρουν στην κάλπη την απάντηση που τους πρέπει¨, κατέληξε ο κ. Ζάψας.

Η νέα οργανωτική δομή

Παράλληλα, η περιφερειακή παράταξη προχώρησε σε συγκρότηση της νέας διευρυμένης γραμματείας αποτελούμενη από τους επτά περιφερειακούς συμβούλους, τους τέσσερις επιλαχόντες-σσες των Π.Ε. του ψηφοδελτίου και τους μέλη που δήλωσαν τη διαθεσιμότητα τους.

Η νέα Γραμματεία αποτελείται από τους: Γιώργος Ζάψας, Άρης Σπέγγος, Χριστίνα Λέκκα, Ράνια Γκίζα, Δημήτρης Τρομπούκης, Θόδωρος Κορωναίος, Δημήτρης Σακαρέλης, Μιχάλης Τζομάκας, Δημήτρης Κώτσης, Ελευθερία Κοσσυβάκη, Σπύρος Ντάνης, Χαρά Τριανταφύλλου, Γιώργος Αδάμος, Γιώργος Σταμάτης, Κώστας Τζιόβας, Νίκος Βράνος, Νίκος Καρατζένης, Νίκος Λάκκας, Νίκος Μάνθος, Παύλος Λιλής, Αλίκη Λύτρα, Βάσω Ζδράβου, Ηλιάνα Τσολιού, Θεοδώρα Καρακώστα, Κώστας Λάππας, Πέτρος Πλιάτσικας, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος, Λεωνίδας Ευθυμίου.

Παλιά μέλη: Κώστας Μπασιούκας, Βασίλης Τσίκαρης, Ανδρέας Νταής.

Υπεύθυνη Οργανωτικού της νέας διευρυμένης Γραμματείας της παράταξης, αναλαμβάνει η αρχαιολόγος και φιλόλογος, Χαρά Τριανταφύλλου.