ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – «Η κυβέρνηση απολύει 220 εργαζόμενους στο ΠΓΝΙ»

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη για το μέλλον των 220 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), που απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επισημαίνει πως «η σύμβασή τους λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τον εργολάβο που θα αναλάβει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες». Ακόμα τονίζει ότι οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοβουλίες της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου, συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις εργασίας αντί παραχώρησης σε εργολαβικά συμφέροντα.

Επιπλέον, η Μερόπη Τζούφη υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι απέκτησαν αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ το νοσοκομείο επωφελήθηκε κατά περίπου 500.000 € στη διάρκεια ενός έτους».

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει αν προτίθεται να επαναφέρει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) και να καταργήσει την είσοδο εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία, αφού αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες για το Δημόσιο και χειρότερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Τέλος, λόγω της πανδημίας, ζητά την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, όπως και την επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.