Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Συνάντηση Ελισάφ – Καμπουράκη για τις υποδομές

Νέα νηπιαγωγεία, νέες σχολικές μονάδες αλλά και προτάσεις για το μουσικό σχολείο, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο.

Ειδικότερα στο επίκεντρο τέθηκε η εξέλιξη του κτιριακού προγράμματος του δήμου Ιωαννιτών που συζήτησαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης.

Ο κ. Καμπουράκης είχε την ευκαιρία να δει μαζί με τον δήμαρχο τις εξελίξεις αναφορικά με τον προγραμματισμό και τις σχολικές εγκαταστάσεις που είτε ολοκληρώνονται είτε σχεδιάζονται.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους και θα μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη είναι ένα «πρωτοποριακό» έργο που ενθουσιάζει τον επισκέπτη. «Έγινε εξαιρετική δουλειά και αυτό είναι σημαντικό» ανέφερε.

Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες για την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου που σήμερα φιλοξενείται στο Καπλάνειο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην έκταση του παλιού Χατζηκώστα και σύντομα θα είναι έτοιμο.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στα σχολεία ΣΑΠ λέγοντας ότι μεγάλο τμήμα των έργων έχουν ολοκληρωθεί ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι έτοιμα τα κτήρια για να φιλοξενήσουν τους μαθητές τους. Να θυμίσουμε ότι το αίτημα για την ολοκλήρωση των ΣΑΠ είναι επιτακτικό.

Το τεχνικό μέρος για την ανέγερση σχολικών κτηρίων για τα πειραματικά σχολεία έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Καμπουράκη και αναμένεται τώρα να τρέξουν οι διαδικασίες για ένταξη του έργου στο πρόγράμμα Τρίτσης « Μιλάμε την ανέγερση των κτηρίων που αφορούν τα Πειραματικά σχολεία στη Δουρούτη Σήμερα όπως ξέρετε στεγάζονται αλλού.  Το τεχνικό μέρος έχει ολοκληρωθεί, έχει κατατεθεί, και περιμένουμε ένταξη. Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία για την  ανέγερση σχολείου και νηπιαγωγείου στον Κατσίκα.  Και εδώ η διαδικασία «τρέχει» με καλούς ρυθμούς» συμπλήρωσε.

Τέλος, εκτενής συζήτηση έγινε για το Μουσικό σχολείο. Όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης «έχει βρεθεί οικόπεδο και έχει οριοθετηθεί» ενώ συμφωνήθηκε να καταθέσουν προτάσεις για την επιτάχυνση της μελέτης ενώ τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για να κουβεντιάσουν εκ νέου το θέμα.

«Υπάρχουν προτάσεις για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο σχεδιασμός. Θα τις καταθέσουμε. Προτάσεις υπάρχουν και από την διεύθυνση του σχολείου ενώ θα ληφθεί υπόψη και η κατασκευή άλλων υφιστάμενων μουσικών σχολείων στη χώρα. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σ’ ένα μήνα από σήμερα για να δούμε την εξέλιξη της πορείας των πραγμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ