ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Πρώτη κοινή παρουσία ενόψει βουλευτικών εκλογών

Πολλά στελέχη, μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα Γιάννενα, έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης, το «παρών» στην πρώτη κοινή παρουσία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση παρουσίασης των επτά υποψηφίων βουλευτών ήταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγκρότησης Ψηφοδελτίων, Ευάγγελος Αργύρης.

Αρχικά και σε σύντομο χαιρετισμό του, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος χαρακτήρισε το 2023 ως μία χρονιά δημοκρατικής ανατροπής, παραπέμποντας στις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τις εθνικές εκλογές και για την αυτοδιοίκηση, αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά, όπως είπε, για το μέλλον της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, κάνοντας λόγο για μία πολιτική επιλογή που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουκουλόπουλος εμπλούτισε το αρχικό σκέλος της τοποθέτησής του με ιστορικές αναφορές στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, οι πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του οποίου δημιουργούσαν ρήγματα στα μέχρι τότε σταθερά πολιτικά στεγανά, για να περάσει στο σήμερα, όπου απέδωσε πρόβλημα στρατηγικής τόσο στη Ν.Δ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι ο ΠΑΣΟΚ δέχεται καθημερινές επιθέσεις και από τον Μητσοτάκη και από τον Τσίπρα, γιατί έχουν ξεκάθαρο πρόβλημα στρατηγικής. Η Ν.Δ δε μπορεί να φτάσει σε αυτοδυναμία, γιατί θα πρέπει να πιάσει το 38,6% με 6% των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στην τακτική Τσίπρα που είπε στη ΔΕΘ, ότι δεν πρόκειται να κάνει Κυβέρνηση ηττημένων. Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ξεκάθαρο και σαφές στίγμα σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή και γι’ αυτό επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα, με ψευδεπίγραφα διλήμματα. Το ΠΑΣΟΚ απαντά στα προβλήματα του ελληνικού λαού με το πρόγραμμά του και γι’ αυτό είναι κρίσιμο να στηριχθεί με τη ψήφο του στις εκλογές. Θα είμαστε δυνατοί; Θα επιβάλλουμε τους όρους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στα Ιωάννινα με τον κ. Γαρδίκο να παρουσιάζει και το βιογραφικό τους και τους επτά υποψηφίους να κάνουν μία σύντομη τοποθέτηση.

Οι επτά υποψήφιοι είναι οι Θανάσης Μανταλόβας, Ντίνα Μπακόλα, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Ιωάννης. Τσίμαρης, Ανθή Λιάγκου, Ευαγγελία (Βάλια) Μήτσιου και Δημήτρης Δημητρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.