ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Την Πρωταπριλιά η πρεμιέρα της κωμωδίας «Δείπνο Ηλιθίων»

Όλα είναι έτοιμα, μετά τις προετοιμασίες και τις πολλές ώρες στη σκηνή με πρόβες και δοκιμές, για την κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ, που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων στο «Καμπέρειο» θέατρο.

Η πρεμιέρα για το κοινό, θα γίνει την 1η Απριλίου, με  παραστάσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο.

«Η επιλογή έγινε μέσα από ένα πρίσμα που λέει ότι επιτέλους, μετά από δύο χρόνια, που ο κόσμος έχει μείνει στο σπίτι και έχει περιοριστεί σημαντικά, ήρθε επιτέλους η στιγμή να γελάσει με την καρδιά του, να ξεφύγει από τις ζόρικες σκέψεις και γιατί όχι να προβληματιστεί θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, Χάρης Πεχλιβανίδης.

Το «Δείπνο Ηλιθίων» είναι μια από τις πιο γνωστές κωμωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου.  Οι σπαρταριστές καταστάσεις που διαδραματίζονται στην πλοκή του έργου αποκαλύπτουν την αναγκαιότητα του ανθρώπου για αποδοχή. Υπάρχουν ηλίθιοι; Ποιος μπορεί να θεωρηθεί ηλίθιος στη κοινωνία μας;

Στο σημείωμα του Μιχάλη Σιώνα, σκηνοθέτη της παράστασης αναφέρεται: “Αν το γέλιο λοιπόν, αποκαλύπτει ή κρύβει μια συνενοχή ή μια συνεννόηση, τότε μάλλον το φυσικό του περιβάλλον είναι η κοινωνία. Τι γίνεται όταν γελάμε με τα δάκρυα ενός ανθρώπου ή με το σφίξιμο στο λαιμό του όταν θυμώνει; Όταν γελάμε δηλαδή με τον άνθρωπο που δεν είναι συνένοχος ή δεν είναι σε συνεννόηση μαζί μας;

Συγγραφέας: Francis Veber

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Χάρης Πάλλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Αχιλλέας Ντέντης

Παίζουν: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιολάντα Καπέρδα, Βίκτορ Μπενουζίλιο, Κατερίνα Σισίννι, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Χιώτης.

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 7 ευρώ μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών και 3 ευρώ κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ.

Για την είσοδο στο θέατρο απαιτείται ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και στοιχείο ταυτοπροσωπίας.

Παραστάσεις στο θέατρο «Καμπέρειο» κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:00.