ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ξεχωριστή έκθεση με φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παναγιώτη & Έφης Μιχελή διοργανώνει την έκθεση «Αποσπάσματα», δυσδιάκριτες πραγματικότητες στην εφαρμοσμένη αρχαιολογική φωτογραφία, με φωτογραφίες του διεθνούς φήμης φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομμάτη.

Ο Σωκράτης Μαυρομμάτης, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής φωτογράφος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης του Υπουργείου Πολιτισμού (1979 – 2010), ασχολείται με την αρχαιολογική φωτογραφία και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το διττό της χαρακτήρα: την φωτογραφική τεκμηρίωση των αρχαιοτήτων με την καλλιτεχνική τους παρουσίαση. Οι αρχαιότητες που φωτογραφίζει βρίσκονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και αποτελούν σταθμούς στην αρχαιολογική επιστήμη και ιστορία της τέχνης. Το συνδετικό στοιχείο των φωτογραφιών είναι η αποσπασματική απόδοση μνημείων και αντικειμένων, που φέρνει στο προσκήνιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων (Ακρόπολη Ιτς Καλέ) από τις 11 Απριλίου 2022 έως τις 31 Iουλίου 2022. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 18:00. Η τελετή των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με εκδήλωση και ομιλία του δημιουργού Σωκράτη Μαυρομμάτη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Χαιρετισμός – υποδοχή: Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου.

Ομιλητές:

Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δημήτριος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Λάμπρος Γ. Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ Ιδρύματος Μιχελή

Κλεοπάτρα Καθάριου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σωκράτης Μαυρομμάτης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου, τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της covid 19 και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.