ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΗ ΠΑΣΑ – Ξενάγηση της Γενικής Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα

Το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου Φώτη Ραπακούση υποδέχτηκε τη Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Irida Laci.
Η κα Laci επισκέφθηκε το μουσείο και ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του, κύριο Φώτη Ραπακούση. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κα Laci είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα σημαντικά ιστορικά κειμήλια της συλλογής του κ. Ραπακούση που το μουσείο στεγάζει και τα οποία ανασυνθέτουν τον ιστορικό και πνευματικό βίο της Ηπείρου από τον 18o αιώνα και εξής. Ο κ. Ραπακούσης αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και παράδοση της περιοχής, ενώ η κα Laci εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την αξία και τη σημασία του Μουσείου στην ανάδειξη, προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Μετά την ξενάγηση, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες ανάδειξης των μουσειακών χώρων της Ηπείρου στην Αλβανία. Η κα Laci τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού, αναφέροντας ότι όλο και περισσότεροι επισκέπτες από την Αλβανία εκδηλώνουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν τα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.
Η επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα, στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου Νήσου Ιωαννίνων σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.