ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – «Η Πολιτεία δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις της»

Αιχμές κατά της Πολιτείας αφήνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, που σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση πως ενώ το Κράτος ζητά από τους αστυνομικούς να τηρούν τις υποχρεώσεις, η ίδια η Πολιτεία δεν έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα καμία από τις δεσμεύσεις της.
Στην ανακοίνωση της ΕΑΥΙ, σημειώνεται αρχικά πως «εδώ και  περίπου τρεις βδομάδες η Χώρα μας, για δεύτερη φορά φέτος λόγω της πανδημίας προχώρησε στην καθολική εφαρμογή του μέτρου αναστολής δραστηριοτήτων και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, γνωστού και ως «lock down». Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας για μία ακόμη φορά κομβικός, με το προσωπικό να βρίσκεται εκ νέου σε καθεστώς αναστολής χορήγησης αδειών, στους δρόμους τις πλατείες και τα μπλόκα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάδοση του φονικού αυτού ιού».
Στη συνέχεια στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Κάνοντας μία γρήγορη αναδρομή στην φετινή χρονιά, διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν λίγες οι στιγμές όπου η Ελληνική Πολιτεία βασιζόμενη στο φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού, του ανέθεσε αποστολές αντιμετώπισης κρίσιμων για την Χώρα μας καταστάσεων, πολλές φορές μη αστυνομικής φύσεως τις οποίες κατάφερε να φέρει εις πέρας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε, το ζήτημα του μεταναστευτικού στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τα γνωστά επεισόδια, το τεράστιο Εθνικό ζήτημα του Έβρου με συνεχή παρουσία μας για πάνω από έξι μήνες, την επί δυόμιση μήνες απασχόληση Αστυνομικού προσωπικού σε μπλόκα ελέγχων για το υγειονομικό ζήτημα του Covid 19, την αποτροπή τραγικών συμβάντων στην καταστροφική πυρκαγιά στο καταυλισμό μεταναστών στην Μόρια, την άμεση συνδρομή στην φονική πλημμύρα της Καρδίτσας καθώς και άλλες καθημερινές Αστυνομικές επιχειρήσεις όπου δυστυχώς σε κάποιες από αυτές ,συνάδελφοί μας θυσίασαν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή στο βωμό του καθήκοντος.
Στον αντίποδα η Πολιτεία όλο αυτό το χρονικό διάστημα πέραν των ευχαριστιών της, είτε προφορικά, είτε μέσω sms, δυστυχώς δεν προχώρησε σε καμία άλλη ενέργεια. Αναφορικά με το ζήτημα του Επικινδύνου, πέραν της παραδοχής από όλα τα πολιτικά κόμματα ως ένα δίκαιο αίτημα δεν είχαμε καμία νομοθετική πρωτοβουλία, το Βαθμολόγιο είναι εδώ και καιρό «ξεχασμένο» στα υπηρεσιακά συρτάρια ,η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, πέραν της εξαγγελίας του ίδιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον Φεβρουάριο σε συνάντησή του με την ΠΟΑΣΥ,  έχει κυριολεκτικά βαλτώσει, ενώ κανένας λόγος για το λεγόμενο πριμ επιβράβευσης που Μ. Τετάρτη ανέφερε ο Υπουργός  Οικονομικών».
Και καταλήγοντας οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων επισημαίνουν και τα εξής: «Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η Πολιτεία ζητά από τον Αστυνομικό να κάνει τα πάντα ενώ η ίδια δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις της. Ως Έλληνες Αστυνομικοί από την πλευρά μας σεβόμενοι, την έκτακτη κατάσταση την οποία  βιώνει η Χώρα μας, τις χιλιάδες συμπολιτών μας που νοσούν και βρίσκονται σε μονάδες ΜΕΘ, αλλά και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της πανδημίας, δεσμευόμαστε ότι για άλλη μία φορά θα δώσουμε τον καλύτερό μας  εαυτό προκειμένου σύντομα η Χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Όμως και η  κυβέρνηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προχωρώντας άμεσα, χωρίς δικαιολογίες και περαιτέρω καθυστερήσεις, στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της, πολλώ δε μάλλον των δεσμεύσεων  της απέναντι σε αυτούς που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης ανταποκρίνονται στο ακέραιο στις προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας».

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας