ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Συνεργασία και ευαισθητοποίηση για τα ΑμεΑ

Συνάντηση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Ηπείρου και Β. Ιονίων Νήσων, είχε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας

 

Συνάντηση με την πρόεδρο, Μαρία Σκανδάλη, τον αντιπρόεδρο, Σπύρο Ζουμπουλίδη και την πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής, Λούλα Βέρμπη, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου και Β. Ιονίων Νήσων είχε την Τρίτη, στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκειά της αναδείχτηκε η κοινή διάθεση για συνεργασία σε θέμα που αφορούν άτομα με αναπηρία με τον κ. Μπέγκα να τονίζει ότι η δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γύρω από τα προβλήματα συμπολιτών που αντιμετωπίζουν θέματα αναπηρίας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων στα οποία ο δήμος μπορεί να βοηθήσει και συμφωνήθηκε να σταλεί επίσημη γραπτή επιστολή με τα προβλήματα που έχει εντοπίσει και ανήκουν στις αρμοδιότητες του και στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ιωαννιτών.

Ο δήμαρχος από την μεριά του υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας βάζοντας ψηλά στην ατζέντα του δήμου τα ζητήματα προσβασιμότητας.

«Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Β. Ιονίων Νήσων κατά την οποία συμφωνήσαμε ότι από κοινού πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αμβλύνουμε τα προβλήματα αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η προσβασιμότητα είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα που πρέπει να διασφαλίζεται για κάθε άνθρωπο. Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από τις φυσικές του δυσκολίες, μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε πτυχή της ζωής της κοινότητάς μας. Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο προσβάσιμο μέλλον για όλους μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.