Έκρηξη από σόμπα υγραερίου στα Πλατανάκια

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί

 

Έκρηξη από σόμπα υγραερίου σημειώθηκε χθες στην οδό Πατσιμάδη, στα Πλατανάκια, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων.

Μάλιστα, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές στα παρακείμενα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στην οδό Πατσιμάδη 8.

Σε αυτό διαμένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που σώθηκαν από θαύμα, καθώς όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες τους και τις καταθέσεις τους στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν προσπάθησαν να ανάψουν τη σόμπα υγραερίου για να ζεσταθούν.

Ξαφνικά όμως, η φιάλη εμφάνισε διαρροή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φλόγες. Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν εκείνη, που μέσα στον πανικό της πρόλαβε να βγάλει έξω από την πόρτα του σπιτιού της, τη φιάλη, η οποία σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εξερράγη!

Τα θραύσματα από τη φιάλη, όπως όμως και από ένα δίκυκλο που βρισκόταν στην πάροδο της Πατσιμάδη, σφηνώθηκαν σε πόρτες, παράθυρα και παντζούρια στην απέναντι πολυκατοικία, ενώ έσπασαν όλα τα τζάμια σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες μέχρι και τον τέταρτο όροφο!

Επί τόπου έσπευσαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα, με τους πυροσβέστες να αντικρίζουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο, ευτυχώς όμως χωρίς να έχει τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε ο Γεώργιος Ματακούλης, διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων.

Οι περίοικοι που προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα σπασμένα τζάμια από τις εισόδους των διαμερισμάτων τους, δε μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο τυχεροί στάθηκαν και οι δύο ηλικιωμένοι και οι ίδιοι, αλλά και κάθε ένας όπως τα παιδιά που την ώρα της έκρηξης επιστρέφουν στο σπίτι τους από το σχολείο.