ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Σε μοναδικό σκηνικό ο εορτασμός των Θεοφανείων

dav

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην κρύα και ομιχλώδη λίμνη των Ιωαννίνων.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν στην λίμνη Παμβώτιδα, τα Άγια Θεοφάνεια.

Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά, προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά. Εκείνος που κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό ήταν ο 21χρονος Χρήστος Γκούντας. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου παρά το κρύο και την ομίχλη, χαρακτηριστικά που δημιούργησαν ένα μοναδικό και πολύ όμορφο σκηνικό στην Παμβώτιδα.

Το φως ξεπέρασε την ομίχλη που είχε καλύψει τη λίμνη και ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε με λαμπρότητα στην πόλη των Ιωαννίνων και με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθούν την τελετή του αγιασμού των υδάτων. 17 κολυμβητές, 16 άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν από τα καραβάκια για να πιάσουν τον σταυρό μπροστά στην πλατεία Μαβίλη με τον 21χρονο Χρήστο Γκούντα που έπεφτε για πρώτη φορά, να φτάνει πρώτος.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος έδωσε τις ευχές του και είχε και από ένα αναμνηστικό δώρο για όλους όσοι έπεσαν να πιάσουν τον σταυρό.

Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά με φώτιση και ελπίδα έδωσαν οι εκπρόσωποι των Αρχών μετά το τέλος της τελετής του αγιασμού των Υδάτων, Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε και στις προοπτικές της χώρας ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις για τον χρόνο των εκλογών. Τις ευχές τους έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σεραφείμ Λιάπης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.