ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Στις 23 Απριλίου η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας

Με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, συναντήθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

 

Η οργάνωση των εκδηλώσεων κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, ήταν το βασικό θέμα της επίσκεψης στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Jean- Luk Lavaud, ο οποίος συνοδεύονταν από την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Ιωάννινα, Θεοδώρα Ζιαμπίρη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει και θα διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου την 23η Απριλίου, με επικεφαλής της αποστολής τον Γενικό Πρόξενο Jean- Luk Lavaud.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση  στους τομείς τουρισμού και αγροδιατροφής, με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη να υπογραμμίζει τις πολύ στενές σχέσεις Ελλάδος και Γαλλίας, επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που διαφαίνεται για επισκέψεις τουριστών από τη Γαλλία προς διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Παράλληλα, τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και συνεργάτες τους, υποδέχτηκε στο γραφείο του και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία μετείχε και η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα, Δώρα Ζιαμπίρη, βρέθηκε η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας στις 24 Απριλίου.

Το Παρίσι είναι η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι και τα Γιάννενα θα αποτελέσουν ένα από τους ελληνικούς σταθμούς στους οποίους η ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει μέχρι να φτάσει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων τις οποίες η γαλλική πλευρά επιθυμεί να πραγματοποιήσει στα Γιάννενα καθώς και η συνολικότερη προετοιμασία του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Παράλληλα, εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την διπλωματία πόλεων και συζητήθηκαν οι πιθανότητες αδελφοποίησης του δήμου μας με πόλεις της Γαλλίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα πολιτισμού τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν σε επόμενη συνάντηση.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την ολυμπιακή φλόγα στα Γιάννενα στο ταξίδι της προς το Παρίσι. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και τους συνεργάτες του, καθώς και την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε άψογα για την υποδοχή της φλόγας. Το ίδιο σίγουρος είμαι ότι θα γίνει και στα υπόλοιπα πεδία τα οποία συζητήσαμε σήμερα και αφορούν τόσο τη διπλωματία πόλεων όσο και τις πολιτιστικές ανταλλαγές», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας