ΗΠΕΙΡΟΣ – Αυξομειώσεις στον αριθμό των μαθητών που νοσούν με κορωνοϊό

Χθες, Τρίτη, απουσίαζαν από τα σχολεία όλης της περιφέρειας, 1.300 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Όπως συμβαίνει και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έτσι και στο μαθητικό δυναμικό της περιφέρειας, καταγράφονται σημαντικές αυξομειώσεις στον αριθμό των μαθητών που δηλώνονται καθημερινά ως επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Έτσι, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, το μεσημέρι της Τρίτης απουσίαζαν από τα μαθήματα σε όλη την Ήπειρο 1.300 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τον αριθμό των 460 κρουσμάτων που δηλώθηκαν τη Δευτέρα να είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ημερών. Χθες Τρίτη, δηλώθηκαν 235 νέα κρούσματα ενώ την Παρασκευή, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 216 μαθητές.

Τα μαθητικά δρομολόγια

Από την άλλη, η απόφαση του δήμου Ιωαννιτών κατόπιν συνεννόησης με την Περιφ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης τη Δευτέρα για έναρξη της λειτουργίας των μαθημάτων στα σχολεία του δήμου, από χθες Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή από τη δεύτερη ώρα του ωρολογίου προγράμματος, προκάλεσε προβλήματα, καθώς για την απόφαση δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, όπως το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ αντίστοιχα, καθώς επίσης, οι οδηγοί ταξί και των μίνι μπας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε εντελώς ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας ήταν μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μαθητές και γονείς από διάφορες Τοπικές Κοινότητες του δήμου Ιωαννιτών, που μετακινούνται καθημερινά να αναζητούν ενημέρωση και τρόπο μετακίνησης των παιδιών, αφού η αρχική ενημέρωση, ήταν πως τα δρομολόγια θα εκτελούνται στην ώρα τους και όχι μία ώρα αργότερα.

Οι συζητήσεις και οι ενημερώσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, με τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται τελικά με αλλαγή της προγραμματισμένης ώρας, όμως υπήρξαν και περιπτώσεις, που ήταν αδύνατο τα δρομολόγια να αλλάξουν, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να υποχρεωθούν ελλείψει άλλης εναλλακτικής, να περάσουν την αυλόπορτα του σχολείου από τις 8 το πρωί, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων. Από σήμερα Τετάρτη, τα προβλήματα αυτά αναμένεται να εξομαλυνθούν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο επίπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελική ενημέρωση, που εστάλη χθες από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου για τον δήμο Ιωαννιτών, μέχρι και την Παρασκευή τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τους διαμένοντες μαθητές στις περιοχές Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Αμπελιά, Πεδινή που εξυπηρετούν μαθητές  για το Γυμνάσιο – Λύκειο Πεδινής, το  Γυμνάσιο Μπιζανίου, και τα 1ο, 3ο, 6ο ΕΠΑΛ και Μουσικό Σχολείο θα ξεκινούν από τις αρχικώς προκαθορισμένες στάσεις στις 8.15.

Από τις περιοχές Μπάφρα, Νεοκαισάρεια, Επισκοπικό για τα παραπάνω σχολεία θα ξεκινούν από τις αρχικώς προκαθορισμένες στάσεις στις 8.10.

Από τις περιοχές Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Λογγάδες, Καστρίτσα, Πλατανιά, Χαροκόπι, Κουτσελιό,  που εξυπηρετούν σχολεία όπως το Δημοτικό – Γυμνάσιο Κουτσελιού, το Γυμνάσιο – Λύκειο Κατσικά, τα 1ο, 3ο, 6ο ΕΠΑΛ, και το Μουσικό Σχολείο θα ξεκινούν από τις αρχικώς προκαθορισμένες στάσεις στις 7.55.

Τα δρομολόγια που εξυπηρετούν πρόσφυγες μαθητές με βεβαιώσεις Ειδικών Μαθητικών Δελτίων θα διέρχονται και θα κάνουν στάση από το camp Κατσικά στις 8.20.

Το μοναδικό δρομολόγιο που δεν είναι εφικτό να διαφοροποιηθεί είναι από το Ελληνικό του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που εξυπηρετεί ενδεικτικά τα σχολεία Δημοτικό – Γυμνάσιο Κουτσελιού και θα ξεκινά την προκαθορισμένη τακτική ώρα.