ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Σε αυξημένη επιφυλακή μετά και τα 14 νέα κρούσματα

Σε συναγερμό βρίσκεται, εκ νέου από χθες, το Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων, μετά τη διενέργεια rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 44 τεστ που έγιναν στη δομή, βρέθηκαν 14 θετικοί ηλικιωμένοι στον ιό και αμέσως σήμανε συναγερμός, ώστε να απομονωθούν όσο είναι εφικτό φυσικά οι ασθενείς αυτοί, που προς το παρόν δεν παρουσιάζουν ανησυχητικά συμπτώματα, τέτοια τουλάχιστον που να πρέπει να διακομιστούν και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται άλλωστε για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, και με την τρίτη δόση, ούτε αυτό όμως στάθηκε ικανό να αποτρέψει από το να νοσήσουν, κάτι που ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, θεωρήθηκε ωστόσο στην πορεία, ότι αποφεύχθηκε η διασπορά.

Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων θέτει εκ νέου σε επιφυλακή τη δομή, αν και από την αρχή της πανδημίας το Γηροκομείο δεν έχει σταματήσει λεπτό να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, έχοντας εφαρμόσει εξαρχής ένα εξαιρετικά αυστηρό πρωτόκολλο σε σχέση με τη λειτουργία της δομής.