ΗΠΕΙΡΟΣ – Νέα αύξηση των παραβάσεων του ΚΟΚ

Και αύξηση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων τον Φεβρουάριο

 

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 6 τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2020).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν δυο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2020), ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2020) και τρία τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2020).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 4 το 2020). Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο, είχαμε δυο νεκρούς (έναντι 1 το 2020), δυο σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2020) και πέντε ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2020).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Παραβάσεις του ΚΟΚ

Επίσης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.324 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.017 για υπερβολική ταχύτητα

129 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

112 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

53 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

23 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

20 για αντικανονικό προσπέρασμα

11 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

Τέλος, σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70  παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 36 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 267 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας