ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ – Αντίστροφη μέτρηση για τη μελέτη αξιοποίησης

Ένα κόσμημα και ένα σημείο αναφοράς για τον τόπο, θα αποτελέσει σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο αθλητικός χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα κατασκευαστεί στον Κατσικά  – Επόμενο βήμα, μετά τη μελέτη, η αναζήτηση χρηματοδότησης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος, για την παράδοση της μελέτης για την αξιοποίηση του πρώην Κλειστού της Ξιφασκίας, ο σκελετός του οποίου έχει ήδη μεταφερθεί στα Ιωάννινα, ώστε να συναρμολογηθεί και να λειτουργήσει ως ένας αθλητικός χώρος πολλαπλών χρήσεων.
Εφόσον λοιπόν ολοκληρωθεί η μελέτη τότε και θα ξεκινήσει και η αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία απάντησε σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, όμως και πέρα από τις δεσμεύσεις αυτές, η κίνηση του κ. Καχριμάνη να διανείμει χέρι με χέρι, τα σχέδια για την αξιοποίηση του Κλειστού προκάλεσε έντονη αντίδραση από το Σώμα, με την αντιπολίτευση και όχι μόνο, να επισημαίνει, πως δεν είναι λογικό να μην έχει παρουσιαστεί η μελέτη, να μην έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση και ο περιφερειάρχης να επιλέγει να ενημερώσει το Σώμα με τον συγκεκριμένο, αδόκιμο κατ’ αυτούς τρόπο.
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Καχριμάνης αναπτύσσοντας το σκεπτικό της απάντησης στην επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, επανέλαβε, ότι ισχύει η δέσμευση της ΓΓΑ για οικονομική συνδρομή στην επίτευξη του εγχειρήματος, αυτό όμως θα γίνει αφού πρώτα παραληφθεί η μελέτη.
«Η απόκτηση από την Περιφέρεια Ηπείρου των σκελετών του πρώην Ολυμπιακού Σταδίου Ξιφασκίας και του προπονητηρίου είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είχαν ενδιαφερθεί και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς να  αποκτήσουν ανάλογο εξοπλισμό, αλλά δεν το κατάφεραν γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.
Το διάστημα που μεσολάβησε από τη μεταφορά και αποθήκευση των υλικών μέχρι και σήμερα, δεν περνάει ανεκμετάλλευτο από την Περιφέρεια. Έχει γίνει η στερέωση – σταθεροποίηση- διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετηθεί το κλειστό. Εκπονούνται οι πρώτες απαραίτητες μελέτες, ενώ ήδη έχουμε την πρώτη απεικόνιση  των εγκαταστάσεων που θα γίνουν και προχωράμε γενικά τις διαδικασίες για τη λήψη όλων αποφάσεων από τα Συλλογικά όργανα και τις αδειοδοτήσεις.
Αντιλαμβάνομαι και δέχομαι την όποια καλοπροαίρετη κριτική. Το βασικό ερώτημα όμως είναι ένα: Η πόλη των Ιωαννίνων χρειάζεται ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων με έμφαση στον αθλητισμό; Η δική μας θέση και απόφαση είναι «ναι».
Μια απόφαση από την οποία κερδίζει η πόλη, η Ήπειρος στο σύνολό της. Για αυτό εμείς πάντα προσπαθούμε, να προσθέτουμε δηλαδή στις υποδομές της. Και αυτό γίνεται και με το πρώην κλειστό της Ξιφασκίας, που θα αποτελέσει κόσμημα, σημείο ανάπτυξης και αναφοράς για τον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.