ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ – Δραματική η υποστελέχωση των νοσοκομείων

Με συγκεκριμένες διαπιστώσεις ολοκληρώθηκε χθες η περιοδεία στα νοσοκομεία της Ηπείρου από την πρόεδρο Αφροδίτη Ρέντζιου και τον Παναγιώτη Παπανικολάου, Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η βασικότερη διαπίστωση έχει να κάνει με την δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας σε καιρό πανδημίας.

Η υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε συνδυασμό με την υπερεργασία για τους υγειονομικούς ειδικά μετά την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό στη λειτουργία των νοσοκομείων και στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Η κα. Ρέντζιου και ο κ. Παπανικολάου συνοδευόμενοι από την πρόεδρο της ΕΙΝΗ Μαρ. Κιτσανού και τα μέλη του Δ.Σ. περιόδευσαν αρχικά στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας και χθες βρέθηκαν στα νοσοκομεία «Χατζηκώστα» και ΠΓΝΙ, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται στο ΕΣΥ, ασκώντας κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί όπως είπαν την πανδημία για ένα νέο ΕΣΥ.

«Ένα ΕΣΥ με συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και νοσοκομείων, η πορεία του οποίου θα εξαρτάται από το πόσο καλό management θα κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων», όπως ανέφερε η κα Ρέντζιου.

Ο κ. Παπανικολάου από την πλευρά του αναγνώρισε το τεράστιο βάρος που σηκώνουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΣΥ από τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία. «Είναι επείγον η τοπική κοινωνία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της γιατί αν αυτό δε γίνει είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να μην έχουμε δημόσια νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη».

Η κα Ρέντζιου χαρακτήρισε επίσης προσχηματική την αναστολή των καθηκόντων για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ήταν ένα πρόσχημα γιατί αποδείχθηκε πως η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η αξιοποίηση ελαστικών μορφών απασχόλησης συμβασιούχων, ιδιωτών και εργαζόμενων με μπλοκάκι», τόνισε.

Τέλος η πρόεδρος της ΕΙΝΗ κα Κιτσανού μετέφερε την αγωνία των ιατρών στην Ήπειρο και κυρίως στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν με τον αριθμό του προσωπικού να μειώνεται συνεχώς.