ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – 35 χρόνια «ζωής» με το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Το ΠΓΝΙ συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας με τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού να αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον – Επόμενα βήματα με το νέο ΤΕΠ, το stroke center αλλά και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην προσέγγιση των ασθενών

 

Τριάντα πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Ελληνικής επαρχίας, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Η παρακαταθήκη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όλα αυτά τα χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντική και παράλληλα, αποτελεί «οδηγό» για την μελλοντική πορεία του νοσοκομείου, τα επόμενα χρόνια.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο άρχισε τη λειτουργία του το 1989 και φέτος «σβήνει» τα 35 κεράκια, με μία ισχυρή αναφορά και υπόμνηση στο παρελθόν και σε όλα έγιναν από την αρχή και στην πορεία, καθώς επίσης και σε εκείνα που σχεδιάζονται για το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του νοσοκομείου, την Τετάρτη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου υποδέχθηκαν ασθενείς και συνοδούς με γλυκά στην είσοδο του νοσοκομείου με τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργο Φλούδα, να δίνουν το στίγμα της πορείας των επόμενων ετών για το νοσοκομείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δερδεμέζης στον σχεδιασμό για την ίδρυση νέων τμημάτων και κλινικών, όπως επίσης και για την χρήση νέων μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας ενσωματώνοντας και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι άοκνες προσπάθειες του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και το έργο των 35 ετών αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για να χτίσουμε το μέλλον του νοσοκομείου. Ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει νέα τμήματα όπως το ΤΕΠ που βρίσκεται σε διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης, όπως το stroke center αλλά και η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην προσέγγιση των ασθενών», ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης.

Για μία συνεχή προσπάθεια των διοικήσεων και των εργαζόμενων του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα και διαχρονικά να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς έκανε λόγο από την πλευρά του ο Γ. Φλούδας.

«Όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι για να φτάσει το νοσοκομείο εδώ που βρίσκεται. Μία εξαιρετική πορεία με συμπαραστάτη και αρωγό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ιατρική Σχολή και τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αντίστοιχα.

35 χρόνια μετά το ΠΓΝΙ συνεχίζει να επιτελεί σημαντικό έργο και να διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο ως ναυαρχίδα στις δομές υπηρεσιών υγείας. Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση και παρακολούθηση των επιστημονικών εξελίξεων προσδίδουν στο νοσοκομείο πρωτοπόρες διαστάσεις και δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για την περαιτέρω εξέλιξή τους στο χρόνο», ανέφερε ο κ. Φλούδας.