ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ – Σε αναζήτηση της «χρυσής» τομής για την παραχώρησή του

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκινά σύντομα συνεννοήσεις με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του

Μια σημαντική είδηση, που αφορά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της αποδέσμευσης του μεγαλύτερου μέρους του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, προέκυψε, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κ. Τασούλας, δέχθηκε στο γραφείο του τον υφυπουργό, την Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Κεφαλογιάννη, για θέματα της αρμοδιότητάς του, σχετιζόμενα με τον νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών και της δημιουργίας του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι, με στόχο την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του υφυπουργού, κ. Κεφαλογιάννη, έχει επικοινωνήσει για το μείζον αυτό ζήτημα, με το γραφείο του Δήμαρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κεφαλογιάννης.
Από την άλλη πλευρά και όσον αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στο Καλπάκι, που θα υπογράψουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έγινε γνωστό πως από τις 15 Απριλίου, το τελικό σχέδιο του τέθηκε υπόψιν του Υπουργείου και αναμένεται σύντομα η οριστική του κατάρτιση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση και ζήτησε οι διαδικασίες της ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων αυτών να προχωρήσουν με ρυθμούς αποτελεσματικούς και σε πνεύμα συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας