ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. – Το βάρος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Το βάρος στην κυριαρχία του κόμματος ως δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε αυτό το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Η ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών όμως προσθέτει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία διαφορετική, πρωτόγνωρη μέχρι σήμερα, διαδικασία καθώς το ευρωψηφοδέλτιο θα προκύψει μέσα από διαδικασία ψηφοφορίας από τη βάση, από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του i-syriza μέχρι τις 7 Απριλίου.

Η εκλογική διαδικασία με τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Απριλίου και στα Ιωάννινα, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο.

Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές της Ηπείρου είναι οι:

Ανδρίκος Ιωάννης, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής

Καραπιπέρης Παντελής, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Ηγουμενίτσας

Κάτσης Μάριος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ

Κώτσης Νικόλαος, Παθολόγος Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου

Λαμπρακούλης Γεώργιος, Στέλεχος Επιχείρησης

Μούκας Βασίλειος, ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού

Μπότσιος Βασίλειος, Νομικός, Στέλεχος Επιχείρησης

Νάτση Αγγελική, Δημόσιος Υπάλληλος

Παππάς Δημήτριος, Λέκτορας στη Βόρεια Ιρλανδία.

Είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως και οι εννέα υποψήφιοι απευθύνθηκαν στο κοινό της εκδήλωσης παρουσίασης, μιλώντας και για τους προσωπικούς τους στόχους, κυρίως όμως για την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ισχυρής πλειοψηφίας από την Αριστερά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Οικονόμου που προλόγισε την εκδήλωση τόνισε πως η διαδικασία της Κυριακής είναι μία καινοτόμα και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά, διαδικασία, κατά την οποία ένα μέλος ή φίλος του κόμματος συναποφασίζει για το κομματικό ψηφοδέλτιο, επιλέγοντας ο ίδιος ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά απαιτούμε και από την Ελλάδα όπως και από την Ευρώπη να χαράξει μία διαφορετική πορεία και για αυτό ζητάμε τη συμμετοχή καταρχάς των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές διαδικασίες και τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών στη συνέχεια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Η διαδικασία

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ες της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα ψηφοφορίας και διαδικτυακά για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τους φίλους/ες καθώς επίσης και τους κατοίκους του εξωτερικού, που το δήλωσαν στη σχετική φόρμα του i-syriza, μέχρι και τις 7/4/2024.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 Περιφέρειες.

Τα εκλογικά κέντρα στα Ιωάννινα

Τα εκλογικά τμήματα στην Π.Ε Ιωαννίνων είναι τα εξής:

Δήμος Ιωαννιτών:

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ (ΚΕΠ)

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ,

ΣΤΑΔΙΟ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»1 ΙΣΟΓΕΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ)

ΣΤΑΔΙΟ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» 2 ΙΣΟΓΕΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤ. ΤΟΜΕΑ)

Δήμος Ζίτσας:

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Δήμος Κόνιτσας:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Δήμος Πωγωνίου:

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

Ώρες ψηφοφορίας: 08.00 έως 20.00. Οι προσερχόμενοι/ες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ως αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή δίπλωμα οδήγησης, είτε τον ΑΜΚΑ τους.