ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Νέα δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Παν. Μυλωνάς»

 

Μια νέα τριήμερη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης διοργανώνουν από κοινού, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Παν. Μυλωνάς», με το επίκεντρο της ενημέρωσης των μαθητών να είναι οι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούν πεζοί, ποδηλάτες, αλλά και όσοι κινούνται με πατίνια.

Η δράση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Λιμνοπούλα και έχει αποδέκτες μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πολλά σχολεία της πόλης, να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Παρότι η πόλη των Ιωαννίνων δεν είναι από εκείνες που το ποδήλατο έχει κατακτήσει τις προτιμήσεις των πολιτών για τη μετακίνησή τους, τα τελευταία χρόνια με την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και σε συνδυασμό με τις προοπτικές της κατασκευής ποδηλατόδρομων στον αστικό ιστό, ο αριθμός των ποδηλατών έχει αυξηθεί σημαντικά. Εκτιμάται ακόμη, ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός εκείνων που θα επέλεγαν επίσης το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους εάν ήταν πιο σίγουροι για την ασφάλειά τους.

Έτσι, η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αποδέκτες τα παιδιά, που είναι οι σημερινοί ποδηλάτες και οι αυριανοί οδηγοί Ι.Χ, αποκτά μεγαλύτερο νόημα και σημασία, όπως ανέφερε ο Γεώργιος Τάσης, Αστυνόμος Α’, Αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον ειδικά διαμορφωμένο τάπητα με τα σήματα κυκλοφορίας για την εκμάθηση των παιδιών, ιδιαίτερη θέση κατέχει η κίνηση στους κυκλικούς κόμβους, καθώς ήδη στην πόλη έχουν δημιουργηθεί αρκετοί νέοι κόμβοι και πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθούν κι άλλοι.